Повідомити про помилку

Таліби складають чорні списки прихильників колишнього уряду Афганістану

20 серпня 2021 12:35
Суспільство
views 521
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Бойовики радикального руху «Талібан» складають чорні списки прихильників колишнього уряду Афганістану. До переліку потрапляють журналісти та особи, які обіймали ключові посади в силових структурах. Про це повідомляє Reuters з посиланням на аналіз норвезької розвідки.

«Таліби активізують полювання на всіх представників і прихильників поваленогорежиму і в разі неуспіху ціллю стають їхні сім'ї. Вони заарештовують їх і карають відповідно до власної інтерпретації законів шаріату... Особливо наражаються на ризик, які обіймали ключові позиції в армії, поліції і слідчих підрозділах», — йдеться в повідомленні.

Зокрема, в чорному списку опинилося багато з тих, хто наразі перебуває в аеропорту Кабула в надії на евакуацію.

Нагадаємо, в неділю бойовики радикального руху «Талібан» захопили Афганістан.

У зв'язку з цим сотні тисяч людей прийняли рішення виїхати з країни. Однак після того, як таліби взяли всі державні кордони Афганістану під свій контроль, виїхати з країни можна лише з аеропорту Кабула. У зв'язку з цим в столичному аеропорту утворився хаос

Урядові сили Афганістану були розгублені, навіть вищі урядові діячі втекли. У Гераті ветеран-воєначальник, який воював проти талібів, — Ісмаїл Хан - здався повстанцям, які згодом сказали, що він приєднався до них. Президент Афганістану Ашраф Гані також покинув країну на тлі наступу Талібів на Кабул.

Віцепрезидент Афганістану Амрулла Салех оголосив себе виконувачем обов'язків глави держави. За його словами, він став керівником Афганістану після втечі президента Ашрафа Гані.

«Згідно з Конституцією Афганістану, за відсутності, втечі, відставки або смерті президента, перший віцепрезидент стає тимчасовим президентом. Зараз я перебуваю в своїй країні і є законним виконуючим обов'язки президента», — заявив Салех.

Коментарі

Інші новини по темi