Повідомити про помилку

Президент Афганістану Ашраф Гані Ахмадзай покинув країну

15 серпня 2021 17:29
Події
views 551
shares 0
comments 1
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Президент Афганістану Ашраф Гані покинув країну на тлі наступу Талібів на Кабул. Про це повідомляють TOLO News із посиланням на два джерела та Asia-Plus.

Як пише Asia-Plus, чиновник в уряді президента Афганістану Саджад Нурістані повідомив виданню, що Гані подав у відставку і вилетів до Таджикистану. За даними співрозмовників TOLO News, разом із афганським президентом країну покинули і його близькі помічники.

Між «Талібаном» й урядом країни була досягнута домовленість стосовно того, що Ашраф Гані піде у відставку й передасть владу радикальному руху. Афганці, зі свого боку, бажають врегулювати конфлікт й припинити насильство на території країни.


Нагадаємо, що у неділю, 15 серпня, бойовики радикального руху Талібан розпочали наступ на столицю Афганістану місто Кабул. Таліби взяли під контроль ще чотири столиці афганських провінцій після захоплення Кандагара і Герата, другого і третього за величиною міст країни.

Урядові сили Афганістану розгублені, навіть вищі урядові діячі вже тікають. Перший віцепрезидент Афганістану Амрулла Салех втік до Таджикистану. У Гераті ветеран-воєначальник, який воював проти талібів, — Ісмаїл Хан - здався повстанцям, які згодом сказали, що він приєднався до них.

Коментарі

Інші новини по темi