Повідомити про помилку

Укрексімбанк. Мецгеру вручили нову підозру

8 жовтня 2021 15:39
Укрексімбанк
views 151
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Про це повідомили у Київській міській прокуратурі.

«За процесуального керівництва Голосіївської окружної прокуратури міста Києва 8 жовтня 2021 року повідомлено про нову підозру одному з керівників державного банку у межах провадження, розпочатого за фактом перешкоджання законній професійній діяльності журналістів програми „Схеми“, — йдеться в повідомленні.
 
Мецгеру інкримінують перешкоджання законній професійній діяльності журналістів та незаконне утримання людей (ч.ч. 1, 3 ст. 171, ч. 2 ст. 146 КК України). Вирішується питання про обрання запобіжного заходу.
 
Ч.2 ст. 146 Кримінального кодексу, яку інкримінують Мецгеру, передбачає максимальне ув'язнення на строк до 5 років.
 
Слідчі та процесуальні дії у кримінальному провадженні тривають.

Нагадаємо, журналісти „Схем“ заявили, що 4 жовтня під час запису інтерв'ю з головою правління державного „Укрексімбанку“  Євгеном Мецгером той змусив охорону та працівників банку насильно відбрати них камери прямо в кабінеті.

Оператора „Схем“ скрутили. Водночас журналіст Кирило Овсяний записав на диктофон розмову з Мецгером.

Сам Мецгер заявив, що звернеться в поліцію через дії журналістів. Він стверджував, що ті намагалися вивідати банкову таємницю. Про побиття та насильне утримання журналістів у кабінеті він не обмовився. Не коментувала заяву „Схем“ і пресслужба держбанку, який він очолює.

7 жовтня голові правління Укрексімбанку Євгену Мецгеру вручили підозру.

В розслідуванні „Схем“ журналісти заявляють — держбанк видав кредит у $60 млн на покупку SkyMall під заставу SkyMall підприємцю Брюховецькому, який має бізнес в окупованій Горлівці та сплачує там податки. Водночас естонський бізнесмен у міжнародному арбітражі вимагає компенсацію в $750 млн за цей актив.

В держбанку заявили, що не помітили кримінальних проваджень щодо активу. Кредит видали 28 квітня. У березні активи SkyMall арештував суд через розслідування ДБР

Коментарі

Інші новини по темi