Повідомити про помилку

«Укрексімбанк»: Мецгеру вручили підозру

7 жовтня 2021 15:35
Укрексімбанк
views 1723
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Про вручення підозри повідомила прес-секретар Київської міської прокуратури Надія Максимець у Facebook.

«Обом службовим особам банку вручені повідомлення про підозру та повістки з викликом на допит.
Одному з фігурантів провадження щодо перешкоджання роботі журналістів програми „Схеми“ сьогодні зранку у присутності адвоката вручили повідомлення про підозру за ч. 1, 3 ст. 171 КК України„, — заявила Максимець.
 
Стаття 171 — перешкоджання законній журналістській діяльності. Максимальне покарання за частиною третьої статті — до п'яти років позбавлення волі без права обіймати певні посади на три роки.
 
У прокуратурі наголосили, що встановлюють місцеперебування ще одного фігуранта скандалу для вручення підозри.
 
«Правоохоронці сьогодні о 9 ранку приїхали до мене додому та вручили документ. Вчора вони чомусь приїжджали до приміщення банку, але я вже не мав законних підстав там перебувати після того, як написав заяву про відсторонення від виконання обов'язків„, – прокоментував дії проуратури відсторонений голова правління «Укрексімбанку» Євген Мецгер.
 
 

Нагадаємо, журналісти «Схем» заявили, що 4 жовтня під час запису інтерв'ю з головою правління державного «Укрексімбанку»  Євгеном Мецгером той змусив охорону та працівників банку насильно відбрати них камери прямо в кабінеті.

Оператора «Схем» скрутили. Водночас журналіст Кирило Овсяний записав на диктофон розмову з Мецгером.

Сам Мецгер заявив, що звернеться в поліцію через дії журналістів. Він стверджував, що ті намагалися вивідати банкову таємницю. Про побиття та насильне утримання журналістів у кабінеті він не обмовився. Не коментувала заяву «Схем» і пресслужба держбанку, який він очолює.

Журналісти зазначили, що Мецгер був фігурантом їхнього розслідування.

Наприкінці доби 5 жовтня журналістам вдалося відновити видалену інформацію з обох камер — початок інтерв'ю, запитання щодо сумнівного багатомільйонного кредиту, пов'язаного з структурами на окупованій території, про який журналісти планують один з наступних випусків, накази Мецгера забрати камери, напад на оператора

На відео зафіксовано вказівки Євгена Мецгера забрати у журналістів техніку та «забрати касети» і «вичистити все це г**но».

Скандал набув розголосу. Відреагували посольство США, Офіс президента, голова МВС та генпрокурор. Мецгера відсторонили від посади на момент розслідування.

Коментарі

Інші новини по темi