Повідомити про помилку

«Укрексімбанк» заявляє, що не виявив кримінальних справ щодо SkyMall

7 жовтня 2021 23:06
Укрексімбанк
views 261
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Про це новий тимчасовий голова правління «Укрексімбанку» Сергій Єрмаков заявив під час пресконференції  «Ситуація, що склалася у зв'язку з інтерв'ю „Радіо Свобода“, та її наслідки», передає «Укрінформ».

«У квітні 2021 року банк надав кредит у сумі 60 млн дол. двом компаніям: ТОВ „Оптова мережа 2011“ та ТОВ „Славіан“... Реалізацію угоди було направлено на купівлю паном Брюховецьким (бенефіціар обох компаній – ред.) ТРЦ SkyMall у заявленого на той момент кінцевого бенефіціару бізнесу. На вимогу банку позичальником було надано правові висновки професійних юристів щодо врегулювання корпоративного конфлікту та наявних судових позовів„, — сказав Єрмаков.

За словами т.в.о. голови правління, жодних кримінальних справ щодо SkyMall держбанк не виявив.

Зазначимо, згідно з документами, оприлюдненими журналістами в розслідуванні, кредит видали 28 квітня цього року.

За місяць до цього, 15 березня, Київський апеляційний суд ухвалив накласти арешт на нерухомість ТРЦ через досудове розслідування ДБР.

Водночас Єрмаков на пресконференції заявив, що відповідно до отриманих юридичних висновків, застава банку була валідною. За словами т.в.о. голови правління Укрексімбанку, на момент видачі кредиту Брюховецький «пройшов належну процедуру перевірки, в рамках якої банк не виявив жодної інформації, яка б свідчила про наявність кримінальних справ або проваджень у зв'язку з фактом володіння частки в компаніях, які зареєстровані на непідконтрольній території».

Нагадаємо, журналісти «Схем» заявили, що 4 жовтня під час запису інтерв'ю з головою правління державного «Укрексімбанку»  Євгеном Мецгером той змусив охорону та працівників банку насильно відбрати них камери прямо в кабінеті.

Оператора «Схем» скрутили. Водночас журналіст Кирило Овсяний записав на диктофон розмову з Мецгером.

Сам Мецгер заявив, що звернеться в поліцію через дії журналістів. Він стверджував, що ті намагалися вивідати банкову таємницю. Про побиття та насильне утримання журналістів у кабінеті він не обмовився. Не коментувала заяву «Схем» і пресслужба держбанку, який він очолює.

7 жовтня голові правління Укрексімбанку Євгену Мецгеру вручили підозру.

В розслідуванні «Схем» журналісти заявляють — держбанк видав кредит у $60 млн на покупку SkyMall під заставу SkyMall підприємцю Брюховецькому, який має бізнес в окупованій Горлівці та сплачує там податки.

Коментарі

Інші новини по темi