Повідомити про помилку

Затриманий ФСБ в Криму Джеляль розповів, що йому одягали мішок на голову, а одного з затриманих били

8 вересня 2021 19:14
Крим
views 261
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Про це йдеться в листі Нарімана Джеляля, який він передав через адвоката.

За словами Джеляля, його здивувало, що взяли його за статтею «диверсія».

«Я ніколи і не думав подібним займатися. Це не мій метод. Але склалося як є. ... Попереду допити, суди, камера — одиночка. ... Подивимося що буде далі. Але ж інші проходили, і я постараюся„, — написав заступник Чубарова.

Читайте також: Лист Нарімана Джеляля.

Джеляль зазначив, що обшук в його будинку був поверхневим і формальним, після чого ті, хто проводили «захід», сказали, що йому доведеться пройти з ними — «в РВВС». Водночас протокол обшуку активісту не показали і підписати його не просили.

Затриманий окупантами Джеляль зазначив, що в машині йому на голову надягли мішок, а потім на великій швидкості повезли в невідомому напрямку.

«Мене, не знімаючи мішок і наручники, провели в якусь будівлю, в цокольне приміщення. Воно було світлим. У кімнаті перебувало мінімум чотири людини. Мене посадили на стілець спиною вперед. Після чого чоловік владним голосом відразу почав обвинувачувати мене в підриві газопроводу„, — пише Джеляль.

Читайте також. Віктор Трегубов: Терор.

Пан Джеляль написав, що у будівлі ФСБ він зустрівся з одним з п'яти затриманих в ході облав 3-4 вересня.

«Ближче до 4-ї ранку мені влаштували очну ставку з одним із хлопців. Я встиг запитати, чи в порядку він, на що він похитав головою. „Били?“ і у відповідь ствердно кивнув„, — зазначив активіст.

Чоловік додав, що переживає за свою сім'ю — маленьких дітей і старих батьків.

Нагадаємо, 3-4 вересня ФСБ провела затримання низки кримських татар, серед них першого заступника Рефата Чубарова у Меджлісі — Нарімана Джеляля. 

У відповідь на затримання кримські активісти влаштували мітинг під ФСБ, під час якого поліція спакувала до автозаків понад 40 людей.

ФСБ звинуватила затриманого в Криму заступника голови Меджлісу в роботі на українську розвідку. За їх версією він виступив посередником між розвідкою та братами Ахтемовими, які нібито підірвали газопровід. Фігурантам загрожує до 15 років в'язниці за диверсію.

8 вересня окупанти затримали ексчлена Меджлісу Ельдара Менсітова

Коментарі

Інші новини по темi