Повідомити про помилку

Окупанти в Криму затримали ще одного ексчлена Меджлісу

8 вересня 2021 13:24
Події
views 69
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Про це повідомляють правозахисники «Кримської Солідарності» та голова Меджлісу Рефат Чубаров.

У Сімферополі, в селищі Молодіжне, після слідчих заходів відвезли в невідомому напрямку Менсітова Ельдара, колишнього члена Меджлісу кримськотатарського народу по Сімферопольському району.

«Вчора о 20.30 я, повертаючись, помітила біля свого будинку дві машини. Син і мама сказали, що стоять вони давно. Коли я спробувала подивитися номери, вони завелися і заїхали за кут, за бетонну огорожу. Зараз мені стало відомо, що близько 24-ї години дві легкові машини і Газель приїхали за адресою Карасу 6, в Молодіжне. Ні він (Менсітов, — ред.), ні члени його сім'ї на дзвінки не відповідають», — розповіла очевидиця правозахисникам.

За попередньою інформацією, слідчі дії проводили співробітники ФСБ і пов'язували затримання Менсеітова з підривом газопроводу в Перевальному.

Читайте також. Віктор Трегубов: Терор

18 червня 2021 року Ельдар Менсітов давав у Вірменському міському суді Сімферополя свідчення в якості свідка захисту у справі національного лідера кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва, якого російські окупанти судять в Криму заочно.

Нагадаємо, 3-4 вересня ФСБ провела затримання низки кримських татар, серед них першого заступника Рефата Чубарова у Меджлісі — Нарімана Джеляля. 

У відповідь на затримання кримські активісти влаштували мітинг під ФСБ, під час якого поліція спакувала до автозаків понад 40 людей.

ФСБ звинуватила затриманого в Криму заступника голови Меджлісу в роботі на українську розвідку. За їх версією він виступив посередником між розвідкою та братами Ахтемовими, які нібито підірвали газопровід. Фігурантам загрожує до 15 років в'язниці за диверсію.

Коментарі

Інші новини по темi