Повідомити про помилку

ФСБ звинуватило затриманого в Криму заступника голови Меджлісу в роботі на українську розвідку

7 вересня 2021 15:17
Крим
views 87
shares 1
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Про це розповідає прес-служба ФСБ.

Федеральна служба безпеки стверджує, що ГУР МО України організувало підрив газопроводу в районі Перевального в окупованому Криму. Братів Асана і Азіза Ахтемових окупанти назвали виконавцями підриву ділянки газопроводу, а першого заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джелялова — посередником між Ахтемовими та розвідкою.

За версією ФСБ 23 серпня 2021 року в районі н.п. Перевальне в Криму стався підрив ділянки газопроводу.

«Диверсія організована територіальним підрозділом Головного управління розвідки (ГУР) МО України в Херсоні – так званою оперативною службою „Таврія“ за участю забороненої в Росії організації „Меджліс кримсько-татарського народу“ ("Меджліс»)", — написали окупанти.

"4 вересня співробітниками ФСБ Росії затримані жителі Республіки Крим – посередник – заступник голови "Меджлісу" Наріман Джелялов, безпосередні виконавці диверсії Асан і Азіз Ахтемови", – заявляє російська спецслужба.

За її твердженням, за вказівкою одного з керівників Меджлісу "в червні виконавці виїжджали на (материкову – ред.) Україну в Херсон, де співробітники ГУР навчили їх вибухової справи".

"За вчинення диверсії військова розвідка України обіцяла їм грошову винагороду близько 2000 доларів США", – стверджує ФСБ РФ.

За її твердженням, у липні вибуховий пристрій конспіративно доставили в Крим, а "акцію планувалося приурочити до Дня незалежності України".

"Організаторами диверсії є – Різа Яг'яєв-Веліулаєв, агент ГУР, який втік із Криму після зірваної терористичної акції в серпні 2016 року, в пособництві якій він брав участь, а також його куратори – співробітник військової розвідки України Максим Мартинюк і його безпосередній начальник, керівник оперативної служби "Таврія" – Віктор Зелінський. Зазначена диверсія була санкціонована начальником ГУР МО України Кирилом Будановим – учасником невдалої акції в 2016 році, в ході якої ним було вбито співробітника ФСБ Росії", — пишуть окупанти.

ФСБ показала відео з місця диверсії на газопроводі в Криму і допиту виконавця підриву. Запис опублікував телеканал "Звезда" у своєму Telegram-каналі.

Коментарі

Інші новини по темi