Повідомити про помилку

Президент Афганістану Ашраф Гані перебуває в ОАЕ

18 серпня 2021 17:27
Події
views 371
shares 1
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Президент Афганістану Ашраф Гані через захоплення влади рухом «Талібан» втік до Об'єднаних Арабських Еміратів (ОАЕ). Він знаходиться на території країни разом з сім'єю. Про це повідомляє Міністерство закордонних справ ОАЕ.

Зокрема, МЗС підтвердило, що Гані разом з родиною знаходяться в Еміратах. Їх прийняли з гуманітарних міркувань. Додаткової інформації в цій заяви не було подано.


Нагадаємо, в неділю бойовики радикального руху «Талібан» захопили Афганістан.


У зв'язку з цим сотні тисяч людей прийняли рішення виїхати з країни. Однак після того, як таліби взяли всі державні кордони Афганістану під свій контроль, виїхати з країни можна лише з аеропорту Кабула. У зв'язку з цим в столичному аеропорту утворився хаос

Урядові сили Афганістану були розгублені, навіть вищі урядові діячі втекли. У Гераті ветеран-воєначальник, який воював проти талібів, — Ісмаїл Хан - здався повстанцям, які згодом сказали, що він приєднався до них. Президент Афганістану Ашраф Гані також покинув країну на тлі наступу Талібів на Кабул.


Віцепрезидент Афганістану Амрулла Салех оголосив себе виконувачем обов'язків глави держави. За його словами, він став керівником Афганістану після втечі президента Ашрафа Гані.


«Згідно з Конституцією Афганістану, за відсутності, втечі, відставки або смерті президента, перший віцепрезидент стає тимчасовим президентом. Зараз я перебуваю в своїй країні і є законним виконуючим обов'язки президента»
, — заявив Салех.

Коментарі

Інші новини по темi