Повідомити про помилку

В Афганістані залишаються понад 230 громадян України та їхніх родичів, — посол

27 серпня 2021 20:43
Таліби
views 670
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Про це заявив посол України в Таджикистані та Афганістані за сумісництвом Василь Серватюк в інтерв'ю «Лівому берегу».

«Згідно з нашими останніми даними, на території Афганістану залишається трохи більше ніж 230 людей, які є громадянами України або їхніми родичами„, — сказав Серватюк.

«Із цих людей усього дві етнічні українки, які вийшли заміж та проживали в Афганістані на постійній основі, решта – етнічні афганці, які мають в Україні родичів і в силу різних причин нині перебувають на афганській території», — уточнив посол.

За даними посла, з Афганістану вже евакуйовано понад 250 громадян України, членів сімей та іноземних громадян. В більшості своїй ці люди були транспортовані за рахунок трьох українських евакуаційних рейсів, 20 громадян (в одного ще було двоє родичів) евакуйовані міжнародними партнерами нашої країни.

Посол також відповів на питання про те, чи летітиме четвертий український екстрений  рейс задля евакуації українців з Кабулу:

«Наразі розкривати всі деталі цієї операції не можу. Втім, скажу так: ми продовжуємо рухатися за графіком із четвертим та наступними етапами евакуації, продовжуємо збирати людей».

Нагадаємо, 23 серпня з Кабула вилетів третій літак, на якому перебувало понад 100 громадян України.

26 серпня у Кабулі сталися теракти. Загинули майже 200 людей. Серед них — 13 військових СШа, громадяни Британії та афганці. Філія терористів «ІД» — «Ісламська держава в Хорасані» взяли на себе відповідальність за вибухи на вході в аеропорт та в готелі «Баронс».

Коментарі

Інші новини по темi