Повідомити про помилку

В Кабулі прогриміли два вибухи: щонайменше 40 вбитих, серед них — громадяни США, понад 120 поранених

26 серпня 2021 20:46
Афганістан
views 592
shares 13
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Wall Street Journal пише про 4 вбитих американських військових.

Низка військовослужбовців США та афганців загинули, коли двоє джихадистів-смертників активували вибухівку на території збору біля аеропорту Кабула, заявив представник Пентагону в четвер, 26 серпня, передає CNN.

«Ми можемо підтвердити, що низка американських військовослужбовців були вбиті під час сьогоднішньої подвійної атаки в аеропорту Кабула... Ми також знаємо, що цілий ряд афганців став жертвою цієї страшної атаки», — заявив представник Пентагону Джон Кірбі в четвер.

Американські чиновники вважають, що за атакою, ймовірно, стояла «Ісламська держава-К» — афганський відділ терористів. Втім, американці все ще працюють над підтвердженням причетності терористичної групи, повідомляє високопоставлений чиновник США та інше джерело, ознайомлене з первинними оцінками.

Друге джерело повідомило CNN, що може пройти кілька годин, перш ніж офіційні особи США зможуть ідентифікувати конкретних осіб, які здійснили теракт, щоб підтвердити причетність «ІД».

Кореспондент ВВС на Близькому Сході Нафісе Конавард написала, що американських військових попередили про можливість ракетного удару по аеропорту

Відповідальним за вибух став терорист -смертник «Ісламської Держави», заявив POLITICO американський чиновник, знайомий з ситуацією..

 

Коментарі

Інші новини по темi