Повідомити про помилку

Шуфрич придбав 60% частки «Першого незалежного»: тепер олігарх за новим законом

26 вересня 2021 16:03
Події
views 620
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Про це повідомляє пресслужба депутата від ОПЗЖ Нестора Шуфрича.

«Я прийняв пропозицію від журналістів колективу телеканалу „Перший Незалежний“ про входження до складу співвласників з мажоритарною часткою. Відразу ж підписав угоду про моє невтручання в редакційну політику журналістського колективу», — йдеться в заяві Шуфрича.

За його словами, таким вчинком він хоче «підтримати журналістський колектив у його прагненні говорити правду, якою б вона не була», і додав, що усвідомлює ризики, пов'язані з рішенням.

«Відразу хочу відзначити, що у мене немає ніяких фінансових інтересів з Російською Федерацією, зробити з мене терориста буде неможливо!» — додав він.

Шуфрич також назвав дії СБУ по відключенню «Першого Незалежного» від супутникового мовлення «порушенням прав журналістів».

Зазначимо, згідно з законом про деолігархізацію, не дивлячись на колізію, щодо того — НАЗК чи РНБО — складає список олігархів, Шуфрич, статки якого на початок 2020 оцінювали у $98 млн, володіє сумою більшою за 2,3 млрд грн, має значний вплив на ЗМІ та веде політичне життя. відтак — підпадає під критерій олігарха. 

Нагадаємо, 23 вересня Рада підтримала законопроект про олігархів

Втім, вже наступного дня в законі знайшли колізію, яку слід усунути

Коментарі

Інші новини по темi