Повідомити про помилку

Закон про олігархів суперечить сам собі через поправку Разумкова. «Слуги» не будуть переголосовувати

24 вересня 2021 15:23
Події
views 628
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

24 вересня голова Верховної Ради Дмитро Разумков привітав прийнятий депутатами напередодні закон про олігархів.

«Дякую і комітету, і Верховній Раді, що підтримала мою з колегами правку за номером 398! Тепер НАЗК за зверненням спеціальної комісії буде вносити особу до реєстру олігархів„, — написав спікер.

 

У поправці Дмитра Разумкова №398 вирішальну роль у визнанні особи олігархом приймає голова Національного агентства з питань запобігання корупції за зверненням комісії з питань протидії надмірного впливу олігархів, Верховної Ради, СБУ, тощо. 

Водночас правка №406 говорить, що рішення про визнання особи олігархом видається у формі наказу і публікується на сайті НАЗК. 

Представник президента в Конституційному Суді Федір Веніславський прокоментував колізію.

За його словами нардепи переголосують статтю 131 з вищенаведеними правками.

«Нам потрібно лише, застосувавши статтю 131 регламенту, переголосувати одну статтю закону, де виявилися суперечливі поправки, в тій редакції, яку запропонував комітет„, — пояснив Веніславський.

Він підкреслив, що йдеться про відхилення правки Дмитра Разумкова, адже профільний комітет відхилив поправку 398 про створення спеціальної комісії при НАЗК, яка має вести реєстр олігархів.

«Була допущена технічна помилка секретаріатом комітету. Комітет цю поправку відхилив. Але в результаті людського фактора співробітники секретаріату внесли її як враховану. Саме через це вийшли протиріччя„, — додав Веніславський.

Раніше нардеп від «Голосу» Ярослав Железняк та депутат «ЄС» Микола Княжицький заявили, що закон переголосують через колізію.

Коментарі

Інші новини по темi