Повідомити про помилку

Голова ГУР: Росія готує наступ на Україну у січні-лютому

21 листопада 2021 14:15
Росія
views 716
shares 48
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Про це керівник ГУР Кирило Буданов розповів в інтерв'ю Military Times.

Буданов зазначив, що Москва зосередила понад 92 тис. військових навколо кордонів України та готується до нападу наприкінці січня-початку лютого

Він також додав, що наступу РФ передуватимуть серії психологічних операцій, які зараз проводяться, щоб дестабілізувати ситуацію в Україні та спровокувати протести.

За його словами, план наступу РФ може включати авіаудари, артилерійські та бронетанкові атаки, за якими йтимуть повітряно-десантні операції на сході, десантні атаки в Одесі та Маріуполі, а також вторгнення через Білорусь.

За його словами, масштабні російські військові навчання «Захід-21» на початку цього року довели, наприклад, що вони можуть одночасно десантувати більше 3500 військовослужбовців сил спеціальних операцій та повітряно-десантних військ.

Буданов вважає, що атака, яку готує Кремль, буде набагато руйнівнішою, ніж будь-що, що було досі в ході російсько-українського протистояння. 

Очільник ГУР підкреслив, що Росія нарощує чисельність військ та систем озброєння в окупованому Криму, розміщуючи, зокрема, системи балістичних ракет малої дальності «Іскандер» та інші види зброї в інших місцях поблизу кордону.

Читайте також. Розвідка США попередила союзників про загрозу вторгнення Москви в Україну — NYT

Буданов оприлюднив карту планів потенційного наступу РФ.

Очільник ГУР вважає, що зима не стане на заваді проведення масованого наступу РФ.

Очільник розвідки називає серед елементів тиску РФ мітинги антивакцинаторів. Водночас наступник Василя Бурби на посаді голови ГУР каже, що Росія може використати в якості дестабілізації ситуацію з «Вагнергейтом». 

Читайте також. Єрмак сказав, що перенести затримання «вагнерівців» — вказівка Зеленського, — Бурба

«Вони хочуть підштовхнути до заворушень через протести та мітинги, які б засвідчили антиурядові настрої людей. Російські психологічні операції використовують, щоб показати, що „влада зрадила народ«, — сказав Буданов.

Нагадаємо, голову ГУР Василя Бурбу звільнили в серпні 2020 року після провалу операції по захопленню російських бойовиків через її перенесення Володимиром Зеленським.

 

 

Коментарі

Інші новини по темi