Повідомити про помилку

Розвідка США попередила союзників про загрозу вторгнення Москви в Україну — NYT

20 листопада 2021 14:22
США
views 942
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Про це йдеться в матеріалі The New York Times

За інформацією видання, США переконують союзників у Європі негайно розробити заходи стримування Росії від нападу на Україну як економічні, так і військові. 

Зокрема, співробітники американських спецслужб попереджають, що на те, аби запобігти військовим діям РФ проти України, залишається небагато часу.

Цього тижня директор Національної розвідки США Евріл Гейнс вирушила до Брюсселя, щоб доповісти послам країн НАТО дані американської розвідки щодо ситуації в Україні та можливості російського вторгнення, зазначають джерела видання. 

Зазначається, що поїздка була запланована давно, і в її ході обговорювалися й інші питання, проте стурбованість діями Росії була серед пріоритетних тем. 

Розвідувальні служби США і Великої Британії вважають, що президент Росії Володимир Путін розглядає сценарій військових дій для отримання контролю над більшою частиною України або дестабілізації країни, достатньої для встановлення в ній проросійського уряду. 

За даними Центру стратегічних та міжнародних досліджень (Лондон), на які посилається NYT, Росія направила сили на мис Опук в окупованому Криму (південь керченського півострову) та на територію біля міста Павловськ у Воронезькій області, де розмістила танки, артилерію та ракетні комплекси «Іскандер» на відстань, що дозволяє завдати удару по Україні. 

Нагадаємо, 31 жовтня американське видання The Washington Post оприлюднило інформацію про те, що США і ЄС фіксують перекидання російських військ до кордону з Україною.
Згодом, американське видання Politico оприлюднило знімки з приватного супутника, які свідчать про перекидання Росією військ і техніки до кордонів України.

Коментарі

Інші новини по темi