Повідомити про помилку

Скандальна «радянська» інсталяція «переїхала» на Майдан Незалежності

21 серпня 2021 16:54
Події
views 1430
shares 1
comments 2
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Радянські інсталяції у Києві, які раніше знесли з Алеї Героїв Небесної сотні, недалеко переїхали – їх встановили на Майдані Незалежності. Про це повідомляє видання «Сьогодні».

Виявилося, що конструкції, які так розлютили націоналістів, просто перенесли на Майдан, поставили огорожу та кількох охоронців. Відзначимо, що в Офісі президента обіцяли змінити концепцію інсталяції, але в результаті – все без змін.

Співробітники поліції відмовилися коментувати навіщо вони стоять, але один з нацгвардійців сказав, що їх поставили там саме тому, що перенесли інсталяцію на Майдан. Прохід біля фонтанів огороджений металевими конструкціями.

«Був наказ нікого не впускати», – сказав правоохоронець.

Нагадаємо, що в Києві на Алеї Героїв Небесної Сотні (неподалік Майдану Незалежності) зранку 17 серпня встановлювали декорації з радянським інтер'єром. Мер міста Віталій Кличко каже, що встановлення інсталяцій погоджували з Музеєм Революції Гідності, а місто жодних дозволів не видавало.

«На Алеї Героїв Небесної Сотні в Києві встановили декорації до святкування Дня Незалежності. Мер міста Віталій Кличко заявив, що „символи ностальгії за Радянським союзом“ недоречні, і КМДА не має до цього стосунку.» — повідомляє Віталій Кличко у Telegram


Також зазначмо, що у центрі Києва знесли декорації, які встановили на Алеї Героїв Небесної Сотні до Дня Незалежності України та перекривали доступ до меморіалу. Інсталяція радянської квартири зображувала епоху початку незалежності країни і мала використовуватися для зйомок.

Правоохоронці намагаються завадити працівникам комунальних служб та активістам демонтувати декорації з інсталяцією радянських часів на Алеї Героїв Небесної Сотні. Близько десяти активістів затримали і вивезли на спецтранспорті до Печерського управління поліції. Одному з них поліцейські зламали руку.

Коментарі

Інші новини по темi