Повідомити про помилку

У Києві знесли декорації до Дня Незалежності: активісти влаштували бійку з поліцією, є затримані

17 серпня 2021 14:45
Події
views 2268
shares 14
comments 3
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

У центрі Києва знесли декорації, які встановили на Алеї Героїв Небесної Сотні до Дня Незалежності України та перекривали доступ до меморіалу. Інсталяція радянської квартири зображувала епоху початку незалежності країни і мала використовуватися для зйомок.

Правоохоронці намагаються завадити працівникам комунальних служб та активістам демонтувати декорації з інсталяцією радянських часів на Алеї Героїв Небесної Сотні. Близько десяти активістів затримали і вивезли на спецтранспорті до Печерського управління поліції. Одному з них поліцейські зламали руку. 


Зауважимо, що столична влада запевнила, що не надавала дозволу на розміщення таких декорацій.

Депутатка Київради Аліна Михайлова написала в Facebook, що згідно з «п. 2.2 Порядку проведення масових заходів у місті Києві, проведення масових заходів розважального характеру на Алеї Героїв Небесної Сотні та вулиці Трьохсвятительській в межах Стіни пам'яті загиблих Героїв забороняється».

Після розстрілів активістів 18-20 лютого на Інститутській облаштували меморіал для вшанування пам'яті загиблих Героїв Небесної Сотні. Вулицю вислали квітами, потім там почали з'являтися пам'ятники та меморіальні таблички. Від вулиці також умовно виділили Алею Героїв Небесної Сотні, яку зробили пішохідною. 


Нагадаємо, що в Києві на Алеї Героїв Небесної Сотні (неподалік Майдану Незалежності) зранку 17 серпня встановлювали декорації з радянським інтер'єром. Мер міста Віталій Кличко каже, що встановлення інсталяцій погоджували з Музеєм Революції Гідності, а місто жодних дозволів не видавало.

«На Алеї Героїв Небесної Сотні в Києві встановили декорації до святкування Дня Незалежності. Мер міста Віталій Кличко заявив, що „символи ностальгії за Радянським союзом“ недоречні, і КМДА не має до цього стосунку.» — повідомляє Віталій Кличко у Telegram

Коментарі

Інші новини по темi