Повідомити про помилку

На Алеї Небесної сотні встановили «радянську» інсталяцію

17 серпня 2021 13:38
Події
views 1152
shares 21
comments 3
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

У Києві на Алеї Героїв Небесної Сотні (неподалік Майдану Незалежності) зранку 17 серпня встановлювали декорації з радянським інтер'єром. Мер міста Віталій Кличко каже, що встановлення інсталяцій погоджували з Музеєм Революції Гідності, а місто жодних дозволів не видавало.

«На Алеї Героїв Небесної Сотні в Києві встановили декорації до святкування Дня Незалежності. Мер міста Віталій Кличко заявив, що „символи ностальгії за Радянським союзом“ недоречні, і КМДА не має до цього стосунку.» — повідомляє Віталій Кличко у Telegram.

Серед декорацій можна побачити:

- вуличні автомати для газованої води,

- дитячу машинку,

- холодильник для морозива,

- імітацію житла з «совковим» ремонтом і меблями.

Як виявилося, керівництво Національного Меморіального комплексу Героїв Небесної сотні – Музею Революції Переваги підтвердило, що установка «інсталяції» була узгоджена.

Однак, місто не видавало жодних дозвільних документів на подібні перформанси. Організацією святкування Дня Незалежності, зокрема, концепцією і декораціями для святкових заходів займається Офіс Президента.

«Розпорядженням КМДА до святкування 30-річчя Незалежності України на Алеї Героїв Небесної сотні передбачено тільки покладання квітів. Інспектор Департаменту благоустрою КМДА зараз знаходиться на місці і чекає від керівництва Меморіалу документів, на підставі яких встановили „інсталяцію“, – написали в КМДА.

За їх словами, на місці, де загинули українські патріоти, „недоречні символи ностальгії за Радянським Союзом“.


Коментарі

Інші новини по темi