Повідомити про помилку

Ветерана АТО, який погрожував підірвати Кабмін, заарештували

6 серпня 2021 18:50
Події
views 485
shares 0
comments 1
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Печерський районний суд Києва прийняв рішення щодо запобіжного заходу ветерану АТО Володимиру Прохничу, який погрожував підірвати Кабмін. Його арештували на 60 діб.

Як заявляли в поліції, за скоєне ветерану АТО загрожує до 15 років за гратами.

5 серпня прокуратура оголосила підозру чоловіку. Його дії кваліфіковані за ст. 341 (захоплення державних будівель), ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі), ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю).


Затриманий був сапером та учасником війни на Донбасі. Його двічі поранили, одна з травм — черепно-мозкова. 

Для того, щоб затримати підозрюваного, правоохоронці викликали його друга, волонтера й депутата Бучанської міської ради Василя Олексюка. Чоловік проводив переговори з нападником. Він також розповів, що підозрюваний працює на станції технічного обслуговування, але перебуває у скрутному матеріальному становищі.

«Це людина, у якої дуже сильний дух і загострене почуття справедливості. Можливо, з огляду на його поранення та сьогоднішній побутовий рівень життя, десь у людини зіграло таке, що він порушив закон», — зазначив Олексюк.

За словами поліції, чому саме Володимир Прохнич зважився на такий крок, поки що не зрозуміло. Чітких вимог він не висував.

Нагадаємо, що 4 серпня невідомий чоловік увійшов у будівлю уряду і погрожував підірвати гранату в приміщенні. Він заявив, що «сяде на десять років і живим звідси не піде».

Коментарі

Інші новини по темi