Повідомити про помилку

Чоловіку, який погрожував підірвати Кабмін, проведуть психіатричну експертизу

4 серпня 2021 13:30
Події
views 366
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський відреагував на сьогоднішню подію в будівлі уряду. Чоловіку з гранатою, який погрожував підірвати Кабмін, проведуть психіатричну експертизу. Про це повідомляє він сам на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, у ході слідства стане зрозуміло, що саме спонукало ветерана війни з РФ, сапера за спеціальністю, взяти в руки гранату та піти до будівлі уряду.

«Він затриманий. Надалі з ним будуть проведені слідчі дії, в тому числі призначено психіатричну експертизу», — повідомив Монастирський.


Чоловіку загрожує до 15 років ув'язнення.  Зазначається, що граната у його руках була бойовою.

Затриманий був сапером та учасником війни на Донбасі. Його двічі поранили, одна з травм — черепно-мозкова, заявив на брифінгу голова Нацполіції Ігор Клименко.

Клименко додав: «Дуже серйозна справа. Ніхто не має права порушувати закон, брати заручників або погрожувати зброєю чи боєприпасами».

Що стосується безпосередньо мотиву вчинення злочину, то, як зазначив Клименко, це буде встановлено під час слідства, ця людина не висувала жодних вимог. «Говорив, що його просто дістало життя», — додав керівник Нацполіції.

Для того, щоб затримати підозрюваного, правоохоронці викликали його друга, волонтера й депутата Бучанської міської ради Василя Олексюка. Чоловік проводив переговори з нападником. Він також розповів, що підозрюваний працює на станції технічного обслуговування, але перебуває у скрутному матеріальному становищі.

«Це людина, у якої дуже сильний дух і загострене почуття справедливості. Можливо, з огляду на його поранення та сьогоднішній побутовий рівень життя, десь у людини зіграло таке, що він порушив закон», — зазначив Олексюк.

За словами Олексюка, затриманий час від часу звертався до волонтерів по психологічну, моральну, зрідка матеріальну допомогу, й отримував її.

Коментарі

Інші новини по темi