Повідомити про помилку

Макрон подякував Зеленському за відкликання закону на вимогу РФ. Раніше влада це заперечувала

8 лютого 2022 19:34
Події
views 2956
shares 1
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на спільну пресконференцію президентів Франції та України Емануеля Марона та Володимира Зеленського.

Макрон під час розмови з пресою підтвердив тезу, яку неодноразово спростовували в Офісі президента. 

Він похвалив особисто Зеленського за те, що Україна пішла на поступки Росії для зустрічі голови ОПУ Андрія Єрмака з радником Путіна Дмитром Козаком. За його словами, таку вимогу РФ висунула Україні на переговорах в Нормандському форматі.

«Хочу привітати зусилля президента Зеленського з виконання зобов'язань, які він взяв на себе у рамках (Нормандського) формату, в тому числі зобов'язання відкликати закон, який не відповідав Мінським угодам. І цей закон за ініціативою Зеленського був відкликаний„, — заявив він.

Макрон не уточнив назву закону, втім відомо, що за останній час з ВР відкликали лише один проект закону — «Про засади державної політики перехідного періоду». Журналісти написали, що закон був відкликаний на вимогу РФ ще 25 січня.

Читайте також. Кабмін відкликав законопроект з Ради задля зустрічі Єрмака з радником Путіна, — ЗМІ

Лідер франції також висловив задоволення перебігом нормандських переговорів у Парижі, хоча не став деталізувати домовленості.

Також він дав зрозуміти, що отримав від Путіна гарантії того, що РФ не визнає незалежність так званих «ЛНР» та «ДНР», бо це суперечить Мінським домовленостям.

«Ми отримали зобов'язання (від Путіна), що закон, який зараз розглядають в Росії, не Буде ухвалений, якщо не відповідає мінським угодам„, — заявив президент Франції, лишивши утім без уточнень, про який саме закон йдеться. Проект від депутатів-комуністів щодо визнання «Л/ДНР» запланований до розгляду Держдумою наступного тижня.

Коментарі

Інші новини по темi