Повідомити про помилку

ГРОМАДСЬКА ОРГАНІЗАЦІЯ «АНТИКОРУПЦІЙНА СОКИРА»: ЗВІТ ЗА 2022 РІК

10 березня 2023 21:28
НАБУ
views 1015
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Минулий рік став важливим викликом для України. Пріоритетним завданням для всіх  громадян були і лишаються захист незалежності та державного суверенітету, а також відсіч збройній агресії російської федерації. Проте боротьба з корупцією також триває і є не менш актуальним завданням.  

Про свою діяльність з викриття та протидії корупційним злочинам у складі рад громадського контролю при НАБУ, БЕБ та парламентській ТСК протягом минулого року розповіли представники ГО «Антикорупційна Сокира» у щорічному звіті.  

ГРОМАДСЬКА ОРГАНІЗАЦІЯ «АНТИКОРУПЦІЙНА СОКИРА»: ЗВІТ ЗА 2022 РІК
        
Протягом 2022 року Громадська організація «АНТИКОРУПЦІЙНА СОКИРА» продовжувала антикорупційну діяльність та сприяла зменшенню толерантності суспільства до корупції в Україні у будь-якому її прояві.

Представники Організації брали участь у діяльності Ради громадського контролю при Національному антикорупційному бюро України 2021-2022 рр. скликання, а також є членами РГК НАБУ скликання 2022-2024 рр. 

Протягом 2022 року активісти Організації брали активну участь у забезпеченні діяльності Ради громадського контролю при НАБУ. 

Делегований представник Організації входив до складу Конкурсної комісії НАБУ, яка проводить конкурс на зайняття вакантних посад працівників у Національному антикорупційному бюро. Представник ГО ретельно вивчав кандидатів, які подавали свої документи на зайняття вакантних посад, та вживав дієвих заходів для непроходження конкурсу особами, які мають сумнівну репутацію та викликають підозри щодо їх доброчесності. Також протягом року представник Організації брав участь у роботі

Дисциплінарної комісії НАБУ, де докладав максимальних зусиль, щоб розгляд дисциплінарних проваджень щодо працівників Бюро був повним та неупередженим.
Організація здійснювала постійний моніторинг кримінальних проваджень, які розслідуються НАБУ, і системно проводила аналітику щодо корупційних скандалів, зокрема тих, які мали високий суспільний резонанс.

Також троє представників організації входять до складу Ради громадського контролю при Бюро економічної безпеки України. У 2022 році представника Організації обрано Головою Ради громадського контролю при БЕБ, який у зв'язку з виявленими численними порушеннями роботи Конкурсної комісії з проведення конкурсу на зайняття вакантних посад працівників Бюро економічної безпеки ініціював призупинення повноважень членів РГК БЕБ, делегованих до неї.

Представник Організації також входить до складу Дисциплінарної комісії Бюро економічної безпеки.
На засіданнях РГК БЕБ представники Організації неодноразово наголошували на необхідності зосередити увагу БЕБ на діяльності російського бізнесу в Україні, з метою зупинення його роботи та подальшої конфіскації на користь держави Україна. 

Крім цього, представники Організації брали участь в роботі Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування можливих фактів порушень законодавства України посадовими особами Бюро економічної безпеки України, органів державної влади та інших державних органів, які здійснюють повноваження у сфері економічної безпеки, що могли призвести до зменшення надходжень до державного та місцевих бюджетів.

Фінансування Організації протягом 2022 року не здійснювалося, вся діяльність представників здійснюється на громадських засадах. 

Коментарі

Інші новини по темi