Повідомити про помилку

ЄС додасть суддів та прокурорів з окупованого Криму до санкційних списків

4 жовтня 2021 15:21
Події
views 126
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Про це оголосив брюссельський журналіт «Радіо Свобода» Рікард Йозвяк у Twitter.

Посли Європейського Союзу вирішили додати ще 8 осіб до списку санкцій за порушення територіальної цілісності України.

За його інформацією, санкції планують ввести проти восьми суддів і прокурорів з Криму, які взяли «політично вмотивовані рішення або вироки» по відношенню до людей, які не погодилися з незаконною анексією півострова. Прізвища осіб, щодо яких введуть санкції, поки не називаються.

Офіційно рішення про санкції планують прийняти і опублікувати 11 жовтня. В даний час список санкцій налічує 177 осіб і 48 організацій.

Санкції передбачають обмеження на поїздки, заморожування активів і заборону на надання коштів або інших економічних ресурсів доступних для фізичних осіб і організацій.

«Посли ЄС погодилися додати ще 8 осіб за підрив територіальної цілісності #України. повинна бути офіційно прийнята на наступному тижні. 8 з них в основному залучені до судового сектору в #Крим. поточний список налічує 177 осіб + 48 організацій», — розповів Йозвяк.

Нагадаємо, 3-4 вересня ФСБ провела затримання низки кримських татар, серед них першого заступника Рефата Чубарова у Меджлісі — Нарімана Джеляля. 

У відповідь на затримання кримські активісти влаштували мітинг під ФСБ, під час якого поліція спакувала до автозаків понад 40 людей.

ФСБ звинуватила затриманого в Криму заступника голови Меджлісу в роботі на українську розвідку. За їх версією він виступив посередником між розвідкою та братами Ахтемовими, які нібито підірвали газопровід. Фігурантам загрожує до 15 років в'язниці за диверсію.

Джеляль заявив про тортури 

Коментарі

Інші новини по темi