Повідомити про помилку

Боротьба з корупцією та крадіжками гумдопомоги: ГО «Сорорітас» звітує про діяльність в РГК НАБУ

10 березня 2023 21:09
НАБУ
views 1791
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Активісти Громадської організації «СОРОРІТАС» прозвітували про роботу Організації, в структурі якої протягом року брали активну участь в роботі РГК НАБУ. Серед розглянутих представниками ГО питань – резонансні справи «Роттердам+», розкрадання гуманітарної допомоги у Запоріжжі та робота у Дисциплінарній комісії бюро.

Про це йдеться у Звіті про діяльність ГО «СОРОРІТАС» за 2022 рік:  

«Представники Громадської організації „СОРОРІТАС“ протягом 2022 року брали активну і безпосередню участь у діяльності Ради громадського контролю Національного антикорупційного бюро України, зокрема у засіданнях та вирішенні актуальних  питань діяльності РГК НАБУ. 

Розглядалися питання щодо інформації про розкрадання гуманітарної допомоги в м. Запоріжжя, яка становила значний суспільний резонанс. А також обговорювалися окремі аспекти справи Роттердам+, а саме методика визначення вартості вугілля, в якості палива для теплових електростанцій при розрахунку прогнозної оптової ціни (ОРЦ) електроенергії в Україні. 

Крім того,  протягом року представники ГО „СОРОРІТАС“ брали участь у роботі Дисциплінарної комісії (Члени Дисциплінарної комісії підписують згоду про нерозголошення інформації, яка є матеріалами дисциплінарних проваджень – тому відобразити питання, що були предметом розгляду, не є можливим з огляду на вимоги законодавства) та 1й і 2й Конкурсних комісіях РГК НАБУ. 

Протягом всього звітного періоду учасники ГО здійснювали моніторинг судових рішень у сфері антикорупції, матеріали якого використовували для роботи в РГК НАБУ. Аналітично підтримували діяльність представників РГК НАБУ.

Фінансування ГО „СОРОРІТАС“ за 2022 рік не здійснювалося. Копія звіту неприбуткових організацій за 2022 рік додається», — йдеться у Звіті організації.

Коментарі

Інші новини по темi