Повідомити про помилку

Зустріч Володимира Зеленського та Джо Байдена знову перенесли

30 серпня 2021 09:54
Політика
views 483
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Зустріч президента України Володимира Зеленського та президента Сполучених Штатів Джо Байдена перенесли з 31 серпня на 1 вересня.

Цю інформацію підтвердили у Білому домі українській службі «Голосу Америки».

«Цей візит підтвердить непохитну підтримку США українського суверенітету та територіальної цілісності перед обличчям тривалої російської агресії на Донбасі та Криму, нашу тісну співпрацю в енергетичній безпеці, і нашу підтримку зусиль президента Зеленського в боротьбі з корупцією, а також впровадження реформ, заснованих на спільних демократичних цінностях», — повідомили в Білому домі.

Дату прийому Володимира Зеленського в Білому домі переносять вже вдруге — спочатку зустріч із президентом Байденом мала відбутись 30 серпня, однак згодом план змінили. За словами міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби, тоді це відбулось «у зв'язку з розширенням програми візиту».

Зазначимо, наразі американська сторона заклопотана евакуацією людей і військових з Афганістану, яких захопили бойовики «Талібану». Таліби вимагають, щоб вихід американців завершився 31 серпня, саме на цю дату планувалася зустріч Зеленського і Байдена.

Коментарі

Інші новини по темi