Повідомити про помилку

В Україні назвали офіційну дату зустрічі президентів України та США

19 серпня 2021 11:09
Політика
views 530
shares 15
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

В Україні назвали офіційну дату зустрічі президентів України та США Володимира Зеленського та Джо Байдена. Вони зустрінуться 31 серпня 2021 року. Про це у заяві повідомляє голова МЗС України Дмитро Кулеба на брифінгу. За його словами, буде передбачений розширений формат, а також зустріч тет-а-тет.

Крім того, Зеленський відвідає штат Каліфорнія.


«Зустріч Байдена та Зеленського відбудеться 31 серпня»
, — повідомив він.


Нагадаємо, нещодавно стало також відомо, що в ході візиту президента України Володимира Зеленського до Сполучених Штатів будуть обговорюватися три блоки питань. Зокрема, політичний, економічний і безпековий блоки.


«Перше — це політичний блок. У нас зі Сполученими Штатами з 2008 року стратегічне партнерство. Безумовно за цей час все змінилося і це стратегічне партнерство потрібно вивести на новий рівень. Тому це перше завдання»
, — заявив міністр.


Він додав, що другим блоком питань буде безпека.


«Всі розуміємо, що це протидія російському агресору, питання Донбасу, питання Криму, куди і як будемо рухатися. Ми будемо обговорювати кілька дуже конкретних ідей, не можу поки ними поділитися. Розмова з цього питання була предметна»
, — заявив Кулеба.


В ході третього блоку буде обговорюватися питання економіки, а зокрема американські інвестиції в Україну.


«Ми не приховуємо, що хочемо бачити більше американських грошей в українській економіці. Особливо в стратегічних галузях нашої економіки. Можемо побудувати дуже ефективне партнерство з американським бізнесом і американськими фінансовими установами. Готуємо до візиту конкретні проекти з назвами, цифрами, терміном реалізації, які передамо на розгляд американської сторони»
, — додав Кулеба.

Коментарі

Інші новини по темi