Повідомити про помилку

Володимир Зеленський ввів у дію санкції РНБО

21 серпня 2021 15:47
Події
views 381
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Президент України Володимир Зеленський ввів у дію вчорашні рішення Ради національної безпеки і оборони. Зокрема, про санкції проти блогера Анатолія Шарія і головного редактора видання «Страна» Ігоря Гужви. Про це стало відомо з опублікованих указів.


НагадаємоРНБО ввела нові санкції проти:

- Депутата Андрія Деркача,

- Анатолія та Ольги Шарій,

- Олени Бондаренко,

- Ігоря Гужви і компаній-видавництв сайту «Страна юа».

Одним указом санкції введені проти Шарія, його дружини Ольги Шарій і тещі Алли Бондаренко. Під обмеженнями тепер інформаційне агентство «Шарій.NET», а також соціальні мережі і YouTube-канали.


Іншим указом санкції введені проти Гужви і пов'язаних з ним Галини Сонцевої та Любов Лукашиної. Його медіакомпанії «Ласмак» (володіє виданням «Страна.ua»), «Маджера» і «Смарт медіа мережа» теж в списку РНБО.


Також санкції введені проти росіян, які причетні до переслідувань кримчан. 


Нагадаємо, сьогодні вранці стало відомо, що рада національної безпеки і оборони України на засіданні 20 серпня, може ввести новий пакет санкцій. Вони стосуватимуться виключно іноземних громадян. 


Також на засіданні РНБО заслухають питання оборонного характеру і щодо ситуації з поширенням нового штаму коронавірусу в країні.


18 червня Рада нацбезпеки ухвалила рішення «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)». 24 червня президент Володимир Зеленський своїм указом увів у дію це рішення.

Коментарі

Інші новини по темi