Повідомити про помилку

Рада національної безпеки і оборони на засіданні 20 серпня може ввести новий пакет санкцій

20 серпня 2021 10:25
Політика
views 165
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Рада національної безпеки і оборони України на засіданні 20 серпня, може ввести новий пакет санкцій. Вони стосуватимуться виключно іноземних громадян.

Також на засіданні РНБО заслухають питання оборонного характеру і щодо ситуації з поширенням нового штаму коронавірусу в країні.

18 червня Рада нацбезпеки ухвалила рішення «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)». 24 червня президент Володимир Зеленський своїм указом увів у дію це рішення.

Були застосовані санкції до 4 юридичних та 6 фізичних осіб, афілійованих зі спецслужбами РФ.

23 липня президент ввів у дію низку рішень РНБО від 16 липня. Серед них – введення санкцій проти росіян і французів, а також декількох компаній.

Зокрема, під санкції потрапили 10 юридичних осіб, серед яких є російська компанія Wildberries і її підрозділи в Україні, Польщі, Вірменії, Білорусі, Киргизстані та Казахстані.

А 30 липня Рада нацбезпеки розширила санкційний список контрабандистів. У нього потрапили ще двоє українців і німець. Також обмежувальні заходи зачепили 24 компанії, які пов'язані з новими фігурантами.

Повідомляється, що питання усунення Віталія Кличка з посади голови Київської міської державної адміністрації цього разу розглядатися не буде.

Зазначимо, що як повідомляють інсайдери SITE.UA, 23 серпня планується позачергове засідання Ради, щоб зняти мера Києва Віталія Кличка з посади голови Київської міської адміністрації. Його замінить міністр регіонального розвитку Олексій Чернишов. 


Нагадаємо, нещодавно сало відомо, що РНБО України анонсувала своє засідання на 20 серпня.

Як мовилося в повідомленні, організувати таке засідання в Києві доручив президент Володимир Зеленський секретареві РНБО Олексієві Данілову.

«Всі члени РНБО України поінформовані про проведення засідання. Про час та місце проведення засідання буде повідомлено додатково», – коротко повідомили в РНБО без ніяких дальших подробиць.

Коментарі

Інші новини по темi