Повідомити про помилку

Зеленський: Росія повинна негайно звільнити затриманих кримських татар

17 серпня 2021 13:02
Події
views 109
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Росія повинна негайно звільнити затриманих сьогодні кримських татар. Він також закликав припинити переслідування людей в окупованому Криму. Про це стало відомо з Twitter Зеленського.

Президент наголосив, що РФ знову кричуще порушує права людини в Криму.

«Сьогодні вранці у домівках кримських татар відбулися обшуки й затримання. Ці неприпустимі переслідування мають бути негайно припинені, а люди — звільнені», — зазначив Зеленський.


Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що російські силовики проводили обшуки в окупованому Криму. В результаті окупанти затримали 5 кримських татар.

У Нахімовському районі міста Севастополя співробітники ФСБ забрали активістів Рустема Мурасова і Рустема Таїрова, в Балаклавському районі Севастополя - Джеббара Бекірова, в Бахчисарайському районі - активіста Заура Абдуллаєва, в Сімферопольському районі Криму - Раіфа Февзієва.

МЗС України вже відреагувало на обшуки, назвавши їх провокацією напередодні «Кримської платформи».


МЗС вимагає звільнити затриманих сьогодні п'ятьох осіб
, а також усіх незаконно утримуваних нею громадян України. Про це повідомили у заяві МЗС.


Україна закликає міжнародну спільноту продовжити активний захист прав та свобод мешканців Кримського півострова та посилити тиск на РФ задля припинення нею грубих порушень прав людини на території тимчасово окупованого Криму.


«Розглядаємо зазначені незаконні обшуки і затримання як провокацію напередодні інавгураційного саміту Кримської платформи»
, — йдеться у заяві.


Коментарі

Інші новини по темi