Повідомити про помилку

Російські силовики проводили обшуки в окупованому Криму: затримали 5 кримських татар

17 серпня 2021 10:16
Події
views 101
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Російські силовики сьогодні проводили обшуки в окупованому Криму. В результаті окупанти затримали 5 кримських татар. Про це повідомляє «Кримська солідарність».

У Нахімовському районі міста Севастополя співробітники ФСБ забрали активістів Рустема Мурасова і Рустема Таїрова, в Балаклавському районі Севастополя - Джеббара Бекірова, в Бахчисарайському районі - активіста Заура Абдуллаєва, в Сімферопольському районі Криму - Раіфа Февзієва.


Чотирьох доставили до Управління Федеральної служби безпеки по республіці Крим і місту Севастополю, Раіфа Февзієва — в Управління Федеральної служби безпеки по республіці Крим і місту Сімферополю.


Раіф Февзієв — місцевий імам (релігійний діяч), який закінчив медресе, кримськотатарський активіст, багатодітний батько. Рустем Мурасов, Рустем Таїров, Джаббар Бекіров і Заур Абдуллаєв займалися активізмом, систематично відвідували політично мотивовані судові засідання, підтримували сім'ї політв'язнів, організатори іфтарів та масових заходів в своїх селищах. 

У лютому 2016 року у Рустема Мурасова вже проходив перший обшук. Тоді його затримали, відвезли в Управління Федеральної служби безпеки по республіці Крим і місту Севастополю, але пізніше відпустили.

«Це люди, які з першого дня, як почалися обшуки, відвідували постійно суди, робили передачі. 2 лютого 2018 року вже було затримання Рустема Таїрова і Рустема Мурасова. Їх хотіли відвезти в ФСБ. Цивільні захисники поїхали і відвоювали їх тоді», — розповідає активіст Дилявер Меметов.

На обшук до Раіфа Февзієва не пустили адвоката Едема Семедляєва. До інших захисники доїхати не встигли, співробітники ФСБ швидко завершили слідчі. Слідчі дії в будинках Джеббара Бекирова, Заура Абдуллаєва і Рустема Таїрова проводилися за постановою Ленінського районного суду Севастополя.
 

Коментарі

Інші новини по темi