Повідомити про помилку

Зеленський про ризик розміщення ядерної зброї РФ у Білорусі: будемо знати, де розташована

20 грудня 2021 17:29
Політика
views 227
shares 10
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Заявами про можливе розміщення російської ядерної зброї за межами Росії не можна грати. Що стосується Білорусі, то якщо така передача відбудеться, Київ знатиме, де знаходиться частина російського ядерного потенціалу. 

Про це він заявив під час виступу на саміті Люблінського трикутника спільно з колегами з Польщі Анджеєм Дудою та Литви Гітанасом Науседою. Офіс президента транслював брифінг трьох державних лідерів у прямому режимі на Facebook.


«Для України подібні наміри Росії це вже звична ситуація щодо чергової інформаційної атаки у бік України. Тепер до них приєдналися і деякі представники Білорусі. Якщо вони здійснять ці плани, принаймні ми знатимемо, де розміщено частину російського ядерного озброєння», – зауважив український лідер.

Західні колеги підтримали Зеленського у цьому виступі, запевнивши, що Польща та Литва, а також інші держави у складі НАТО прийматимуть рішучі дії на будь-які провокації та агресію з боку Кремля. Президент Польщі Анджей Дуда зауважив, що єдиною відповіддю на ультиматуми, які ставить агресор, у цьому випадку Москва, можуть бути лише ультиматуми.

Коментарі

Інші новини по темi