Повідомити про помилку

Зеленський обговорив із президентами Польщі та Литви ризик агресії Росії

20 грудня 2021 14:22
Політика
views 414
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

У понеділок, 20 грудня, відбулася тристороння зустріч президентів України, Литви та Польщі Володимира Зеленського, Гітанаса Наусєди та Анджея Дуди. Основними темами переговорів стали ризик військової ескалації з боку Росії та перспективи України в НАТО, питання енергентичної безпеки Європи.

На сьогодні Україна, Польща і Литва знаходяться в авангарді стримування Російської Федерації. Йдеться про захист Європи від агресивної політики Кремля. 

Захід пройшов у державній резиденції «Синьогора» в Івано-Франківській області, повідомила пресслужба президента України. Спільна пресконференція транслювалася в Facebook Офісу президента. За підсумками переговорів лідери трьох держав уклали спільну заяву.


«Сьогодні ми скоординували кроки з підтримки нашої європейської та євроатлантичної інтеграції на 2022 рік. Наше спільне завдання — стримати загрозу, загрозу з боку Росії, захистити Європу від агресивної політики Росії. Сьогодні Україна, Польща і Литва знаходяться в авангарді цього стримування. Як ніхто інший ми розуміємо, наскільки гостра потреба консолідувати зусилля», — зазначив Зеленський.

Наусєда подякував президентам за співрацю та висловив підтримку Україні.

«Наслідки будуть дуже тяжкі для Росії. І всі спроби намалювати нову червону лінію будуть нейприйнятні у 21 столітті... Ми також обговорювали питання енернетичної безпеки, ПП-2 це проект геополітичний, а не економічний.. Це було сплановано РФ, щоб тиснути на Україну і країни Європи», – зазначив литовський лідер.

Він зазначив, що через концентрацію військ і підвищення їх потужності, НАТО може просто не наздогнати своєю реакцію. Наусєда висловив сподівання перейти від дискусії до ефективних кроків.

Коментарі

Інші новини по темi