Повідомити про помилку

Держдеп США: російські військові випробування на орбіті створили загрозу для МКС

15 листопада 2021 23:47
США
views 140
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Про це заявив речник Держдепу США Нед Прайс.

Державний департамент США звинуватив Росію у безрозсудному випробуванні протисупутникової зброї, що створило загрозу для астронавтів Міжнародної космічної станції.

За словами Прайса, США та союзники проопрацюють відповідь на дії РФ.

Речник Держдепу зазначив, що випробування росіянами протисупутникової зброї збільшило ризики для всієї космічної діяльності.

Заяви РФ щодо протидії мілітаризації космосу він назвав лицемірними.

«Росія безрозсудно провела руйнівне випробування протисупутникової зброї проти одного зі своїх супутників. У результаті зʼявилося понад 1,5 тисячі уламків, які перебувають під наглядом, і сотні тисяч фрагментів дрібнішого космічного сміття, що загрожує тепер інтересам усіх країн„, — сказав Прайс.

Він додав, що світові потрібні дієві загальні норми для освоєння навколоземного простору.

Читайте також: Росіяни на орбіті провели випробування по знищенню супутників: екіпаж МКС готувався до евакуації

На минулих вихідних (13—14 листопада) Космічні сили Росії випробували протисупутникову зброю і знищили свій радянський апарат «Космос-1408», що знаходився на орбіті заввишки 450-500 кілометрів. Результатом цього стала поява понад 1,5 тис. уламків та сотень тисяч дрібних фрагментів.

Космічному командуванню США довелося відстежувати території розльоту уламків та передавати інформацію всім космічним державам.

Через сміття американським астронавтам та російським космонавтам Міжнародній космічній станції було наказано вдягнути скафандри та сховатися в капсулах кораблів «Союз МС-19» та Crew Dragon-3.

Космічний корабель компанії SpaceX прибув на Міжнародну космічну станцію для підготовки до можливого удару. У Роскосмосі пізніше повідомили, що уламки пролетіли повз орбітальну станції.

Випробування протисупутникових ракет росіяни не коментували.

Коментарі

Інші новини по темi