Повідомити про помилку

Росіяни на орбіті провели випробування по знищенню супутників: екіпаж МКС готувався до евакуації

15 листопада 2021 21:11
США
views 2212
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Про це розповідає засновник проекту Alpha Centauri Павло Поцелуєв з посиланням на астронома Джонатана Макдавела, а також кореспондентка CNN Крістін Фішер з посиланням на двох офіційних представників США.

«Двоє американських чиновників підтверджують велике випробування російської протисупутникової зброї на вихідних, а космічне командування США заявляє, що відслідковує „подію, що згенерувала сміття“ в космосі. Держдеп очікує видати заяву найближчим часом„, — написала спецкореспондент CNN з оборони та космосу Крістін Фішер.

Досі інформацію не підтвердили офіційно.

Втім, астрономи любителі, які спостерігали за МКС на вихідних, стверджують — екіпаж Міжнародної космічної станції ховався від можливих уламків при зближенні з орбітою апарату Космос-1404.

«Оскільки LeoLabs підтверджує, що уламки „поблизу“ Космосу-1408, а CNN цитує американських чиновників про те, що було випробування ASAT (Anti-satellite weapons , — ред), чутки затверджуються в послідовну історію про те, що російське протисупутникове випробування 13 або 14 листопада вразило Космос-1408, що спричинило хмару сміття, що перетинала межі орбіта МКС», — зазначив Джонатан Макдавел.

Макдавел продемонстрував у Twitter графіки орбіт МКС та Космос-1404, виділивши проміжок орбіти МКС, коли астронавтів попереджали про можливе зіткнення з обломками.

Обіта МКС -синій, орбіта Космос-1404 — рожевий, час попередження астронавтів — червоний проміжок орбіти МКС.

«Схоже, звіти вказують на період обертання хмари уламків 93 хвилини, а екіпаж МКС попереджається про проходження о 07:06-07:16 UTC і кожні 93 хвилини з того часу», — прокоментував астроном.

 

Коментарі

Інші новини по темi