Повідомити про помилку

У Росії оприлюднили нове звернення Януковича

17 серпня 2021 10:48
Події
views 1610
shares 0
comments 2
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Експрезидент Віктор Янукович виступив з новим зверненням до українців. У ньому він назвав головну «помилку» за 30 років незалежності країни. Інформацію опіблікував ресурс РИА Новости. На думку Януковича, такою «помилкою» стала відмова від добросусідства з Росією.

«На перший погляд невинне: „Хто не скаче – той москаль“, покликане допомогти зігрітися мітингувальникам на Майдані, насправді виявилося сигналом до початку політики перманентного протистояння і конфронтації з нею», – написав експрезидент.

За його словами, це призвело «до війни, розколу українського суспільства, перманентної соціальної нестабільності, найглибшої економічної кризи, розгулу радикальних націоналістичних організацій, переслідування опозиції, закриття неугодних режиму телевізійних каналів».


«Це призвело до того, що громадянам Донбасу пропонують їхати в Росію, якщо вони не бажають підтримувати насильницьку українізацію, проведену, як це не дивно, російськомовним керівництвом держави, а жителям Криму відмовляють у праві вважати півострів своєю батьківщиною, оскільки вони там, нібито, лише тимчасові гості», – зазначив Янукович, маючи на увазі інтерв'ю президента Володимира Зеленського телеканалу «Дом».

Ще декілька тез Януковича:

«Ми забезпечували свободу слова навіть в тих випадках, коли ця „свобода“ зазіхала на підвалини державності».

«Ми не перешкоджали праву жителів західних областей споруджувати пам'ятники тим, кого вони вважали своїми національними героями, навіть ціною образи історичної пам'яті жителів південного сходу, і ми не переслідували членів націоналістичних організацій вважаючи, що вони оцінять толерантність держави».

«Ми багато на що закривали очі... Не думаю, що це була помилкова політика. Державний переворот, що стався в 2014 році, не був результатом нашої „м'якості“. Він був зумовлений реалізацією проекту „Україна як Антиросія“, і якщо ми приймемо цей постулат як даність, то все стане на свої місця».


Коментарі

Інші новини по темi