Повідомити про помилку

Зеленський звернувся до жителів Донбасу: любиш Росію — їдь в Росію

5 серпня 2021 12:50
Події
views 531
shares 0
comments 2
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Президент України Володимир Зеленський звернувся до жителів окупованої частини Донецької та Луганської областей, які вважають себе росіянами. Він закликав їх їхати шукати собі місце в Росії. Про це він сказав інтерв'ю телеканалу «Дом».

«Є вислів: „Людина перебуває у шпагаті“. Це вона не знає, що робити, вона довго обирає й не може обрати, й вона не знає, хто вона. Найголовніше в цій історії — точно для себе зрозуміти: ти росіянин, ти в Росії (я не про національність, а про внутрішній вибір для себе), чи ти українець, і це твоя земля? Це твоя батьківщина чи ти — гість?» — сказав президент.

Він зазначив, що це не означає що хтось когось виганяє.

«Ще раз: батьківщина чи гість. Я вважаю, якщо ти живеш на території окупованого Донбасу та, якщо ти вважає, що „Наша справа права — нам в РФ, ми росіяни“. Велика помилка залишатися жити на Донбасі», — заявив він.

У той же час, Зеленський звернувся до українців на Донбасі.

«Якщо ти відчуваєш себе українцем і поважаєш прапор України. Поважаєш українську мову. Навіть якщо тебе не вчили в школі. Сам почитуй книжки. Якщо ти відчуваєш, що ти українець — будь там. Ця земля буде деокупована», — заявив він.

Також президент заявив, що Крим, який РФ анексувала в 2014 році, для росіян ніколи не стане рідним.

«Ти любиш цю країну або не любиш. От любиш — ти українець. Не любиш — ти гість, мандрівник. Оці люди, які окупували, вони ніколи не будуть любити Крим так, як любимо ми», — заявив Зеленський.

Він поділився власними спогадами про дитинство та юність в Криму.

«Для тебе ця природа — унікальна, для тебе це море — це дитинство. Для тебе ці рапани — вони смачні. І я, коли їм цих рапанів, шукаю, а де там пісочок», — пригадав президент.

«Стрибав з 14-ти метрів зі скелі, дивував свою дружину майбутню тоді ще. Трусилися коліна, а я стрибав. Це я, я там жив, це моя земля. Це не їхня земля, їхнє покоління тут рости не буде, і діти їхні тут не перебувають, і помирати за нашу землю вони не будуть», — заявив він.

На його думку, цю любов, що йде з дитинства, «неможливо прищепити».

«Це ніколи не буде російська земля, просто ніколи», — підсумував він.

Коментарі

Інші новини по темi