Повідомити про помилку

У Харкові стартували вибори мера: хто претендує на посаду

31 жовтня 2021 10:31
Події
views 503
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

У Харкові в неділю, 31 жовтня, стартували вибори мера майже через рік після того, як помер переобраний на третій термін міський голова Геннадій Кернес. Виборчі дільниці відкрилися о 8:00 та працюватимуть до 20:00.

Результати голосування мають стати відомими не пізніше ніж на 12-й день із дня виборів – 12 листопада 2021 року. Офіційно ім'я переможця мають оголосити у друкованих ЗМІ не пізніше ніж через 5 днів після підрахунку голосів. Як повідомила речниця поліції Харківщини Олена Баранник, вчасно відкрилися 604 з 605 дільниць.


«Одна спецдільниця у Немишлянському районі вчасно не відкрилася через хворобу двох членів комісії», — повідомила Баранник.

Через поширення коронавірусної хвороби виборець має бути у захисній масці, з паспортом (книжечка або ID-карта) і особистою ручкою.

Не можна голосувати за e-паспортом, наголошують у ЦВК. Сертифікати про вакцинацію або негативний ПЛР-тест перевіряти не будуть. Для людей, які недобре почуваються або мають температуру, на кожній дільниці відвели спеціальну кабінку для голосування. 31 жовтня на виборах можна вакцинуватися: пункти щеплення відкриють на 41 дільниці.

За даними Державного реєстру виборців на середину жовтня, у Харкові — 1 млн 35 тис. 122 виборці. На вибори надрукували 1 млн 40 тис. 609 бюлетенів. Прізвища кандидатів у бюлетені світло-рожевого кольору будуть розміщені в алфавітному порядку.

На крісло харківського міського голови претендують 10 осіб, серед яких є колишній мер і тимчасовий виконувач його обов'язків.

Віктор Величков (самовисуванець). Пенсіонер, раніше був генеральним директором агропромислової компанії «Агропартнер», член «Опозиційної платформи – За життя». На президентських виборах-2019 був представником кандидата Юрія Бойка. До 2015 року Величков був депутатом міськради у Лозовій на Харківщині від «Партії регіонів».

Михайло Добкін (самовисуванець). Радник громадської організації «Наш дім Харків». Хотів стати мером Харкова ще 2020-го, але тоді знявся з виборів на користь Геннадія Кернеса. У 2006-2010 рр. Добкін – мер Харкова, у 2010-2014 рр. – голова Харківської ОДА. Був також головою обласного осередку «Партії регіонів», балотувався від цієї партії у президенти України у 2014 році. Депутат Верховної ради ІV та VІІІ скликань.

Дмитро Маринін (самовисуванець). Аспірант кафедри регіонального розвитку та місцевого самоврядування у Національній академії держуправління при президентові України. Раніше працював в органах місцевого самоврядування та на керівних посадах у комунальних підприємствах. У 2010-2012 рр. Маринін – заступник мера з питань ЖКГ та депутат міськради Харкова від «Партії регіонів». Його засудили до трьох років в'язниці у справі про розкрадання, але після апеляції вирок скасували.

Аліна Мустафаєва (самовисуванка). 2020 року стала депутаткою міськради від партії «Слуга народу». Займається підприємництвом у сфері оренди автомобілів, керівниця ТОВ «Екокар». Раніше працювала лікаркою у Центрі екстреної медичної допомоги Харкова.

Костянтин Немічов (самовисуванець). Активіст, голова харківського обласного осередку партії «Національний корпус». Ветеран АТО, служив сержантом у батальйоні «Азов». Брав участь в обороні Маріуполя та в боях у Широкиному.

Володимир Плетньов (кандидат від «Партії Шарія»). Адвокат, із 2020 року депутат міськради, голова фракції «Партії Шарія». Раніше був суддею Київського районного суду Харкова та Апеляційного суду. Пішов у відставку у 2018 році та зайнявся адвокатською діяльністю.

Сергій Ряполов (самовисуванець). Активіст, учасник Євромайдану у Харкові, тимчасово безробітний. Ряполов – один із потерпілих у обвинувальній справі стосовно Геннадія Кернеса та його охорони через побиття та переслідування учасників Євромайдану 2014 року. 2020-го не пройшов у депутати міської ради, балотувався від «Блоку Світличної – Разом».

Олександр Скорик (кандидат від «Європейської солідарності»). Депутат Харківської міськради з 2020 року, голова фракції «Європейська солідарність». Голова м'ясокомбінату «М'ясний» у Богодухові, з 2017 року він – генеральний директор підприємства.

Ігор Терехов (кандидат від «Блоку Кернеса – Успішний Харків»). Виконувач обов'язків міського голови. У 2020 році після місцевих виборів він став секретарем міськради. 10 років був заступником Геннадія Кернеса, а раніше – заступником голови Харківської ОДА Арсена Авакова.

Денис Ярославський (самовисуванець). Юрист ТОВ «Харківський проєктний інститут». Балотувався до Верховної Ради у 2019 році та до Харківської міськради у 2020-му, але не пройшов. Працював в органах МВС у Харківській та Київській областях. До 2017 року був начальником Обухівського осередку поліції Київської області.

Коментарі

Інші новини по темi