Повідомити про помилку

Вірменія та Азербайджан розповіли про втрати в боях

17 листопада 2021 12:51
За кордоном
views 1778
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Про втрати сторін за три дні боїв повідомляє вірменська служба «Радіо Свобода» та Haqqin.az з посиланням на оборонн відомства власних країн.

Міністерство оборони Азербайджану поширило офіційну інформацію про загиблих і поранених у ході боїв, що відбулися напередодні, на Лачинсько-Кельбаджарському напрямку кордону на територіях звільнених в ході конфлікту між Вірменією та Азербайджаном в ході військової кампанії 2020 року.

У ході бойових операцій, проведених 16 листопада на державному кордоні у зв'язку з провокаціями Вірменії, загинули семеро військовослужбовців азербайджанської армії: лейтенант Ніфталієв Умуд Орудж оглу; прапорщик Джаббаров Орхан Гатам оглу; військовослужбовець надстрокової дійсної військової служби молодший сержант Алієв Натіг Юсіф оглу; солдат Агаєв Ельчин Маріфат оглу; солдат Алізаде Ельмін Самір оглу; солдат Алієв Ельчин Раміль оглу; солдат Халілов Мурад Галіб оглу.

Водночас Міноборони Азербайджану зазначає, що 10 військовослужбовців отримали поранення.

Вірменська сторона заявила, що сторони дотримуються перемир'я встановленого ввечері 16 листопада.

«З вірменської сторони є один загиблий та 13 полонених військовослужбовців. Зв'язок із 24 військовослужбовцями зник під час бойових дій, їхня доля наразі невідома„- заявили у пресслужбі Міноборони Вірменії.

Ведуться інтенсивні роботи з пошуку зниклик безвісти військовослужбовців.

Зазначається, що під контроль ЗС Азербайджану перейшли дві бойові позиції ЗС Вірменії.

«За посередництва Росії ведуться переговори щодо розв'язування ситуації, що склалася, і повернення полонених військовослужбовців„, — додали у відомстві.

Вірменія наводить наступні цифри втрат противника: «загинули та поранені до 70 військовослужбовців ЗС Азербайджану, знищено чотири одиниці БТР, одна бронемашина Sandcat, п'ять одиниць автомобільної техніки (КамАЗ, Урал, УАЗ) ЗС Азербайджану»

Про власні втрати в техніці обидві сторони не згадують.  

Нагадаємо, 13 листопада Азербайджан заявив про відновлення бойових дій на кордоні. 16 листопада прем'єр-міністр Нікол Пашинян заявив, що азербайджанські військові зайшли на територію країни на одній зі східних ділянок кордону. Того ж дня Вірменія через Радбез запросила заступництва РФ у конфлікті.

Коментарі

Інші новини по темi