Повідомити про помилку

На білоруському-польському кордоні відкрили вогонь

15 листопада 2021 16:12
За кордоном
views 2014
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Про це йдеться в повідомленнях міністерства оборони Польщі у Twitter.

«Більше провокацій білорусів. Звуки пострілів, напевно, із холостих патронів — це повсякденна реальність, з якою стикаються наші солдати та офіцери», — йдеться в коментарі польського міністерства оборони.

На відео чути черги пострілів з-за паркану з колючого дроту. 

Мігранти на кордоні з Польщею вийшли до білоруського пункту пропуску «Брузгі». Велика група, намагаючись прорватися на КПП, влаштувала тисняву і знесла частину паркану.

Повідомляється, що 15 лисопада велика колона в супроводі білоруських силовиків вийшла зі стихійного табору мігрантів в бік прикордонного переходу «Брузгі». Під КПП зібралися сотні людей, через кордон їх не пропускають.

Польська сторона заявляє, що на кордоні у прикордонному пункті Кузьниця з білоруського боку скупчилися 3,5 тис. мігрантів з Близького Сходу. 

8 листопада 2021 року білоруська влада за підтримки озброєнних прикордонників із собаками направила колону мігрантів до кордону з Польщею в районі перепуску Кузьниця-Брузгі, серед них є жінки з дітьми. Колона мігрантів розтягнулася на сотні метрів.

Через значний наплив мігрантів Польща терміново  скликала війська територіальної оборони на допомогу прикордонникам. Мігранти намагалися атакувати польських прикордонників, яких було в рази менше.

У деяких білоруських прикордонників зафіксували інструменти для різання прикордонних металевих загороджень.

9 листопада 2021 року дві великі групи мігрантів прорвалися до Польщі через прикордонні паркани. Це сталося біля містечка Кринки (Підляське воєводство) і села Біловежа. Деяких вдалося повернути до Білорусі. Станом на 10 листопада, загалом на кордоні перебувало до 2-3 тисяч нелегалів.

Увечері 13 листопада група приблизно з 50 мігрантів штурмом прорвалася на територію Польщі з боку Білорусі. Вони кидали каміння у поліцейських, понад двадцять нелегалів було затримано. 

Коментарі

Інші новини по темi