Повідомити про помилку

Голова Мінекології Абрамовський йде у відставку, — Арахамія

19 жовтня 2021 15:27
Політика
views 200
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Про це очільник фракції «Слуга народу» Давид Арахамія розповів під час брифінґу.

«Я його бачив, що він написав заяву – я заходив якраз до голови (Верховної Ради – ЕП), і він виходив», – розповів Арахамія.

У відповідь на запитання журналістів він зазначив, що міністр написав заяву «за власним бажанням».

Читайте також: Корнієнко став першим віцеспікером

Раніше перший віцеспікер парламенту Олександр Корнієнко розповів, що'можливо, один із міністрів напише заяву сьогодні.

Припускалося, що йдеться про міністра довкілля Абрамовського.

Романа Абрамовського призначии на посаду міністра 19 червня 2020 року. З 3 жовтня 2019 він працював заступником міністра енергетики та  захисту довкілля України Ольги Буславець.

2019 року він вказав 2,5 млн грн та 460 тис. євро готівкою, які зберігаюлися в українській філії російського «Сбербанку». Також було задекларовано 970 тис. $ та 890 тис. грн на рахунку дружини.

Окрім того, було задекларовано квартиру, годинник Ulisse Nardin, годинник дружини Bregeut та її ж ювелірні прикраси. Загалом було задекларовано три автомобілі — Mercedes Benz, Land Rover та BMW. При цьому зарплатня Абрамовського за основним місцем роботи 2019 року склала 262,207 грн.

Після призначення Абрамовського міністром, журналісти «Схем» виявили, що компанія «Київгідромонтаж», що належить дружині Романа, фігурує у кримінальній справі НАБУ. Справу було відкрито 21 січня 2020-го. 2017 року фірма перемогла в тендері держпідприємства «Укрводшлях» на ремонт Канівського судноплавного шлюзу та отримала 20,9 млн грн за заміну ворот шлюзу, але роботи виконано не було. До 2019 року сам Роман входив до наглядової ради компанії.

Коментарі

Інші новини по темi