Повідомити про помилку

Корнієнко став першим віцеспікером

19 жовтня 2021 12:10
Верховна Рада
views 200
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Верховна Рада обрала новим першим віцеспікером голову партії «Слуга народу» Олександра Корнієнка.

За відповідне рішення проголосували 256 депутатів.

Нагадаємо, 8 жовтня головою Верховної Ради обрали Руслана Стефанчука, який займав посаду першого віцеспікера під час головування Дмитра Разумкова.

Корінєнко 37 років. Він має технічну освіту, був солістом у музичному гурті, продюсером та бізнес-тренером, а його крилатий вислів «корабельна сосна» став справжнім мемом.

Політик закінчив КПІ, де 2007 року отримав кваліфікацію магістра хімічної технології та інженерії.

Пізніше, згідно з офіційною біографією, навчався у Вісбаденській академії психотерапії (Німеччина) та в Українському інституті позитивної психотерапії.

Працював журналістом студентських видань, менеджером українського рок-гурту «Крихітка», виконавчим продюсером мистецького об'єднання «Остання барикада» і бізнес-тренером.

З листопада 2018 року Корнієнко почав працювати в передвиборчій кампанії Володимира Зеленського, а у травні 2019 року очолив передвиборчий штаб «Слуги народу».

У липні 2019 року на парламентських виборах Олександр Корнієнко потрапив до Верховної Ради за партійним списком. Там він мав сьомий номер.

Головою партії «Слуга народу» спочатку були Іван Баканов та Олександр Разумков. Після них у листопаді 2019 року партію очолив саме Корнієнко.

Коментарі

Інші новини по темi