Повідомити про помилку

Вагнергейт: «ЄС» повторно подасть в СБУ заяву про злочин проти помічниці Зеленського

29 грудня 2021 16:10
Події
views 1001
shares 1
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Про це народний депутат від фракції «ЄС» Ірина Фріз заявила в ефірі телеканалу «Еспресо».

«Європейська солідарність» повторно спрямує заяву про злочин у зв'язку з імовірною присутністю помічниці президента Володимира Зеленського Марії Левченко, яка не має доступу до держтаємниці, на нараді щодо проведення спецоперації із затримання так званих вагнерівців.

«Ми сьогодні подаємо повторно заяву до СБУ про злочин щодо порушення законодавства України про державну таємницю. Очікуємо почути відповіді, хто та яким чином був присутній на нараді з президентом щодо проведення спецоперації по затриманню „вагнерівців“. Оскільки зрив цієї спецоперації став чи не найбільшим скандалом 2021 року. І досі ми не маємо відповідей на багато питань„, — повідомила Фріз.

Політикиня зауважила, що Марія Левченко мала змогу використати таємні відомості на шкоду державі та нагадала про ймовірне російське громадянство чоловіка Левченко Олександра Гогілашвілі.

«Ми отримали відповідь від СБУ стосовно того, що дружина Олександра Гогілашвілі Марія Левченко не мала доступу до державної таємниці. Тобто, на неї не оформлювався доступ до державної таємниці. Разом з тим, із відкритих джерел ми знаємо, що пані Левченко була присутня під час обговорення спецоперації по затриманню „вагнерівців“. Вона мала можливість отримати секретну інформацію. Я не виключаю, це має довести слідство, але вона могла використати таку інформацію не за призначенням. Тобто, проти держави Україна, оскільки її чоловік має російське громадянство„, — сказала Фріз.

28 грудня народна депутатка з фракції «Європейська Солідарність» Ірина Фріз отримала відповідь від СБУ щодо відсутності допуску до державної таємниці у помічниці президента України Зеленського Марії Левченко.

Нагадаємо, Марія Левченко — помічниця Зеленського та дружина звільненого зі скандалом заступника міністра внутрішніх справ Олександра Гогілашвілі. Журналісти знайшли її чоловіка в реєстрі російськиих платників податків. Він заперечує своє російське громадянство. Водночас журналісти дізналися, що Левченко не перебуває на держслужбі — отримує зарплатню від студії «Квартал95». Нагадаємо, Левченко та Гогілашвілі проживають разом із сім'єю очільника ГУР Кирила Буданова.

Коментарі

Інші новини по темi