Про це повідомляють правозахисники «Кримської Солідарності» та голова Меджлісу Рефат Чубаров.

У Сімферополі, в селищі Молодіжне, після слідчих заходів відвезли в невідомому напрямку Менсітова Ельдара, колишнього члена Меджлісу кримськотатарського народу по Сімферопольському району.

«Вчора о 20.30 я, повертаючись, помітила біля свого будинку дві машини. Син і мама сказали, що стоять вони давно. Коли я спробувала подивитися номери, вони завелися і заїхали за кут, за бетонну огорожу. Зараз мені стало відомо, що близько 24-ї години дві легкові машини і Газель приїхали за адресою Карасу 6, в Молодіжне. Ні він (Менсітов, — ред.), ні члени його сім'ї на дзвінки не відповідають», — розповіла очевидиця правозахисникам.

За попередньою інформацією, слідчі дії проводили співробітники ФСБ і пов'язували затримання Менсеітова з підривом газопроводу в Перевальному.

Читайте також. Віктор Трегубов: Терор

18 червня 2021 року Ельдар Менсітов давав у Вірменському міському суді Сімферополя свідчення в якості свідка захисту у справі національного лідера кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва, якого російські окупанти судять в Криму заочно.

Нагадаємо, 3-4 вересня ФСБ провела затримання низки кримських татар, серед них першого заступника Рефата Чубарова у Меджлісі — Нарімана Джеляля. 

У відповідь на затримання кримські активісти влаштували мітинг під ФСБ, під час якого поліція спакувала до автозаків понад 40 людей.

ФСБ звинуватила затриманого в Криму заступника голови Меджлісу в роботі на українську розвідку. За їх версією він виступив посередником між розвідкою та братами Ахтемовими, які нібито підірвали газопровід. Фігурантам загрожує до 15 років в'язниці за диверсію.