Повідомити про помилку

Токіо: українці здобули ще три срібла у плаванні та фехтуванні на візках

25 серпня 2021 20:04
Спорт
views 286
shares 1
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

За перший день змагань Україна виборола на Паралімпійських Іграх у Токіо 8 медалей.

Останні три срібних медалі здобули 35-річна Олена Федота у фехтуванні на візках, 20-річний Олексій Вірченко на стометрівці батерфляєм та 26-річний Максим Крипак у плаванні вільним стилем на 50 метрів.

Читайте також: Україна виграла перше золото Паралімпіади 

На дистанції 100 метрів батерфляєм Вірченко фінішував другим, програвши переможцю білорусу Ігорю Бокію близько 2,5 секунд. Ще один український плавець Кирил Гаращенко на цій же дистанції посів восьме місце.

Олена Федота, яка на Паралімпіадах 2012 і 2016 років залишилася без медалей, здолала Ірину Мішурову з команди Олімпійського комітету Росії (5:2), китаянку Тан Шумей (5:3), японку Хісато Абе (5:0), Болгарку Мезо з Угорщини (5:4) і Моніку Сантос з Бразилії (5:1).

У чвертьфіналі українська фехтувальниця перемогла Сільві Таубер з Німеччини (15:9), а в півфіналі — Ксяо Ронг з Китаю (15:10).

У дуелі за золоту медаль доля знову звела Олену Федоту з представницею Піднебесної Тан Шумей. Вдруге за день здолати опонентку з Китаю харків'янка не змогла (7:15), принісши Україні срібну медаль Паралімпіади.

Нагадаємо, це сьомі Ігри для національної паралімпійської збірної України.

Українську паралімпійську збірну представляють 143 спортсмени, які змагатимуться у 15 видах спорту.

 

Коментарі

Інші новини по темi