Повідомити про помилку

Прапороносиця з церемонії відкриття Ігор принесла Україні перше золото Паралімпади

25 серпня 2021 13:24
Спорт
views 198
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

25 серпня Єлизавета Мерешко принесла Україні перше золото Паралімпійських Ігор у Токіо. У перший день змагань Мерешко та ще одна українка Анна Гончар вибороли медалі Паралімпіади на дистанції 50 метрів вільним стилем.

У фіналі дистанції 50 метрів вільним стилем на Паралімпіаді-2020 Мерешко виступила разом із ще двома українками — Анною Гонтар та Вікторією Савцовою. Мерешко та Гонтар були основними претендентками на медалі: у кваліфікації вони показали другий та третій час, Савцова була сьомою.

Головною суперницею в боротьбі за «золото» була американка Елізабет Маркс, яка у кваліфікації встановила рекорд Паралімпійських ігор. У фіналі Маркс теж стартувала найкраще. Втім, наприкінці дистанції Єлизавета Мерешко змогла її випередити.

Читайте також: Паралімпіада: Україна здобула два срібла та бронзу у фехтуванні на візках та плаванні

Таким чином в України наразі 5 медалей: золото, 2 срібла та 2 бронзи.

Єлизавета Мерешко фінішувала з часом 33.11 сек, випередила на 0.04 сек американку Маркс. А «бронза» дісталася 17-річній Анні Гонтар — українка фінішувала третьою з часом 33.40. Вікторія Савцова фінішувала п'ятою з результатом 33.68 сек.

Нагадаємо, на Іграх в Ріо Єлизавета Мерешко принесла Україні 5 медалей, 4 з яких — золоті. Золото плавчиня виборола у дисциплінах 50 метрів вільним стилем, 100 метрів вільним стилем і брасом, а також 400 метрів вільним стилем.

24 серпня вона несла прапор України на церемонії відкриття Ігор.

Коментарі

Інші новини по темi