Повідомити про помилку

Паралімпіада: Україна здобула два срібла та бронзу у фехтуванні на візках та плаванні

25 серпня 2021 12:55
Спорт
views 114
shares 1
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

38-річна спортсменка Євгенія Бреус принесла Україні першу медаль Паралімпіади, виборовши бронзу у фехтуванні на візках. Зазначимо, на Паралімпіаді в Ріо спортсменка також виборола бронзову медаль для України.

У 1/8 фіналу Ігор у Токіо українка впевнено розгромила представницю Паралімпійського комітету РФ — 15:7, тоді українка вибила фехтувальницю з Китаю — 15:11. Однак у півфіналі не змогла втримати перевагу над Ніно Тібілашвілі з Грузії — 12:15. 

Суперницею українки в поєдинку за бронзу була Єва Андреа Гаймасі з Угорщини — фехтувальниця, що вигравала медалі Паралімпіади у рапірі, але в Токіо-2020 виступає одразу в двох класах.

Другу медаль — срібло - Україні здобув плавець Антон Коль. Він фінішував другим на стометрівці.

Коль змагався від України у класі S1 з вродженою вадою опорно-рухового апарату. Крім медалей на Паралімпіадах він здобув нагороди на рівні чемпіонатів світу та Європи.

Український плавець одразу ж боровся у фіналі за медалі Ігор. Його головними опонентами були ізраїльтянин Іяд Шалабі та італієць Франческо Беттелла.

Коль розпочав заплив третім, проте згодом наростив швидкість. На фініші українець майже зачепився за «золото», проте програв ізраїльтянину Шалабі на 24 сотих секунди. Іяд Шалабі фінішував першим: 2:28.04 хвилини. Українець Антон Коль — другим 2:28.29 хв. Франческо Беттелла, Італія, третій — 2:32.08 хв

Третю медаль та друге срібло на Паралімпіаді Україні приніс фехтувальник Артем Манько.

Зазначимо, українець Андрій Демчук — чинний чемпіон Ігр в Ріо — також боровся за нагороду. Втім, у змаганні за бронзу він поступився китайцеві Тянь Цзяньцзюаню.

22-річний українець гарантував собі медаль — у півфіналі він здобув перемогу саме над Демчуком. Проте йому потрібно було ще виграти фінальний бій для того, щоб стати паралімпійським чемпіоном.

У фіналі Артем Манько зустрівся проти іншого китайця — Лі Хао. Раніше найвищим досягненням Хао були дві срібні нагороди на чемпіонаті світу-2019.

Українець вийшов уперед та вів у рахунку у першій половині бою — 8:4. Однак згодом Хао почав відіграватися і перед заключними двобоями він став рівним — 10:10.

Вирішальним моментом зустрічі стали наступні чотири уколи, які зробив китайський фехтувальник. Манько відіграв два, проте вирвати перемогу не зміг — 15:12 на користь Хао.

Коментарі

Інші новини по темi