Повідомити про помилку

Збірна України з футболу не змогла обіграти команду Казахстану

1 вересня 2021 18:59
Спорт
views 747
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Збірна України з футболу не змогла обіграти команду Казахстану в 4-му турі відбору на чемпіонат світу, фінальна частина якого пройде в Катарі з 21 листопада по 19 грудня 2022 року. Зустріч в Нур-Султанi завершилася з рахунком 2:2, водночас Україна вийшла вперед на 93-й хвилині, а на 96-й пропустила другий гол.

Українці включилися зі старту і вже на 2-й хвилині Яремчук відзначився шедевром. Форвард «жовто-синіх» прийняв м'яч за межами штрафного майданчика на груди і з льоту парашутом відправив у дев'ятку воріт казахів — 1:0.

На 16-й хвилині Україна могла забивати і другий гол. Соболь, змістившись в центр, пробив з лінії штрафного майданчика, а м'яч, рикошетом від казахського захисника, влучив у штангу. Ярмоленко на добивання трохи не встиг.

Казахи ближче до середини тайму також створили першу загрозу біля воріт П'ятова. Куат подав з флангу, але Бистров не зреагував на промах від українських захисників.

Правда, вже в наступній атаці українці оббили весь каркас воріт збірної Казахстану. Спершу Ярмоленко зіграв на випередження після передачі Буяльського з флангу, але м'яч влучив у штангу. А після добивання від Сидорчука круглий влучив у поперечину.

У другому таймі Україна продовжила домінувати і на 63-й хвилині мала відмінний шанс збільшити рахунок, але Матвієнко, вийшовши на «побачення» з кіпером Казахстану, переграти того не зміг. А ще через дві хвилини знову вихід віч-на-віч з кіпером суперників не реалізував український захисник — тепер Соболь.

А за 68-й хвилині мало не відбулося повторення першого матчу між збірними. Забарний пропустив м'яч за комір, де його підхопив Аімбетов, вколотивши м'яч у сітку воріт П'ятова. Благо, судді зафіксували офсайд, який також підтвердила і система VAR.

Але все ж українці поплатилися за тринькання. Ближче до кінця другого тайму «жовто-мініє» підсіли, чим почали користуватися гравці Казахстану. Спершу Зінченко збив поблизу свого штрафного гравця місцевої збірної, отримавши при цьому «жовту», через яку пропустить матч з Францією. А після розіграшу штрафного Караваєв не надто щільно зіграв з Валліулліним, який потужно пробив у ближній кут П'ятова з кута. Той на удар не зреагував — 1:1.


Далі Україна знову включилася і таки перемогу вирвати могла. Хороші моменти були у Циганкова і Ярмоленка. Хоча на останніх хвилинах українці і зовсім мало не упустили навіть одне очко — після удару аембетова врятував П'ятов. Вже в компенсований час українці, здавалося, вирвали перемогу — на 90+4-й хвилині гол забив вийшов на заміну Сікан. Але в наступній атаці українці знову пропустили-дубль на рахунку Валліулліна. У підсумку 2:2 і зіпсований дебют нового наставника — Олександра Петракова.

Після чотирьох турів у України 4 очка — всі матчі завершилися внічию. У Франції, яка має на матч менше і йде першої — 7 балів.

Нагадаэмо, збірна України спробувала здобути першу перемогу у кваліфікації на Мундіаль у Катарі. У перших трьох турах тоді ще команда Андрія Шевченка грала виключно унічию.

Сьогоднішній матч став 100-м у збірній для лідера команди Андрія Ярмоленка і дебютним для Петракова. Новий тренер неодноразово повторював, що хоче вийти на ЧС-2022. А на нещодавній презентації тренерського штабу сказав, що не знає, що таке стиль попереднього тренера Андрія Шевченка – і «безцільно катати м'яч» збірна України не буде. 

Коментарі

Інші новини по темi