Повідомити про помилку

Перший матч нового тренера: сьогодні збірна України грає з Казахстаном

1 вересня 2021 14:31
Спорт
views 220
shares 1
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Збірна України спробує здобути першу перемогу у кваліфікації на Мундіаль у Катарі. У перших трьох турах тоді ще команда Андрія Шевченка грала виключно унічию. Виправляти ситуацію буде новий тренерський штаб на чолі з Олександром Петраковим.

Сьогоднішній матч стане 100-м у збірній для лідера команди Андрія Ярмоленка і дебютним для Петракова. Новий тренер неодноразово повторював, що хоче вийти на ЧС-2022. А на нещодавній презентації тренерського штабу сказав, що не знає, що таке стиль попереднього тренера Андрія Шевченка – і «безцільно катати м'яч» збірна України не буде. 

Перед першим матчем Петраков зіткнувся з низкою кадрових втрат. Через травми і хвороби не зіграють відразу три викликаних воротаря – Георгій Бущан, Анатолій Трубін і Андрій Лунін. Замість них викликали Андрія Пятова, Дмитра Різника і Дениса Бойка.

Також через пошкодження ребра не допоможе збірній України герой матчу зі Швецією на Євро-2020 Артем Довбик. Крім того, покинув команду хавбек Ігор Харатін – угорський «Ференцварош» продав його «Легії», він полетів до Варшави на медогляд і підписання контракту.

Була температура після вакцинації від коронавірусу і у основного форварда збірної Романа Яремчука. На передматчевій пресконференції Петраков сказав, що з футболістом вже все нормально – і він тренується в загальній групі.

Всього Україна і Казахстан зустрічалися на полі п'ять разів: чотири рази вигравали українці, один раз матч завершився нічиєю. На вересневому зборі Україна зіграє з Францією (4 вересня, відбір на ЧС-2022) і Чехією (8 вересня, товариський матч).

Коментарі

Інші новини по темi