Повідомити про помилку

Україна продовжить повертати своїх громадян з Афганістану

31 серпня 2021 10:24
Суспільство
views 186
shares 0
comments 1
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Україна планує продовжувати евакуацію українців з Афганістану після 31 серпня. У той же час, маршрути повернення наших громадян можуть бути скориговані в залежності від розвитку ситуації в аеропорту Кабула. Про це повідомив спікер МЗС Олег Ніколенко. За його словами, питання безпеки ризики в країні продовжують зростати.

«За останні кілька днів МЗС і посольство України в Таджикистані спостерігають нову хвилю запитів про евакуацію з Афганістану. Зараз посольство уточнює дані людей, їх кількість, місце знаходження і підтримує з ними зв'язок», – говорить він.

За дорученням міністра закордонних справ Дмитра Кулеби дипломати разом з представниками інших відомств розробляють подальші безпечні шляхи виїзду, можливість використання інших аеропортів або наземних маршрутів. Як тільки з'явиться перша можливість, всі наші громадяни, які повідомили про себе українському посольству в Таджикистані, отримають інструкції щодо подальших дій.


Нагадаємо, аеропорт столиці Афганістану Кабула на даний момент перейшов під повний контроль радикального руху «Талібан», який захопив владу в країні. Це сталося після того, як його покинули військові Сполучених Штатів. 

Генерал морської піхоти США Френк Маккензі заявив про повне виведення військ з Афганістану на брифінгу в Пентагоні після того, як останні військові, відправлені для евакуації американців та афганців, вилетіли з Кабула.

«Я тут, щоб заявити про завершення нашого виходу з Афганістану та припинення військової місії з евакуації американських громадян», - заявив він.


Коментарі

Інші новини по темi