Повідомити про помилку

У Білому домі прокоментували місію ОДКБ у Казахстані: «є питання про законність запиту»

6 січня 2022 21:24
Події
views 1621
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Прессекретар Білого дому Джен Псакі зробила заяву з приводу ситуації в Казахстані. Зокрема, вона прокоментувала запит президента Казахстану до ОДКБ про проведення «миротворчої» місії в країні. За словами представника Білого дому, США стежать за ситуацією в Казахстані.

«У нас є питання про характер цього запиту (президента Казахстану — ред.), про те, чи було це законним запрошенням чи ні. На даний момент ми не знаємо цього», — заявила вона журналістам на брифінгу


Псакі також закликала протестувальників до мирних дій, а владу — до стриманості. Нагадаємо, вчора у Білому домі відреагували на звинувачення у причетності до протестів у Казахстані.

«Це шалені російські твердження про те, що за цим стоїть США. Хотіла б скористатися нагодою і заявити, що вони помилкові», — сказала прессекретар.

У перші дні січня 2022 року Казахстан охопили масові протести: вони почалися як акції проти підвищення цін на газ, але швидко перетворилися на демонстрації з політичними гаслами. Влада країни відреагувала масовими затриманнями демонстрантів, силовими заходами, інтернет-блокадою та режимом НП у регіонах, що бунтують.

Коментарі

Інші новини по темi